5 Tips voor het eigenhandig bouwen van een woning

  NL   15 april 2021 Bron: Bouw & Wonen
5 Tips voor het eigenhandig bouwen van een woning
Nederland gaat flink investeren in nieuwe woningen de komende jaren. Aangezien de huidige woningmarkt met een tekort aan woningen zit, is de markt dusdanig verhit geraakt dat prijzen voor koopwoningen onbetaalbaar zijn geworden, huurprijzen ver boven het normale niveau zitten en ellenlange wachtlijsten voor huurwoningen zijn ontstaan. Indien u op zoek bent naar een woning, heeft u een bepaald verwachtingspatroon samengesteld, een verlanglijstje die uit punten bestaat van waar uw toekomstige woning aan dient te voldoen. Een laadpaal voor de elektrische auto, zonnepanelen, airconditioning, een wijnkast of een groen en duurzaam dak. Laat dankzij deze tips dit verlanglijstje werkelijkheid worden.

1. Weet waar u aan begint

Er zijn veel dingen die u moet overwegen voordat u een huis gaat bouwen. De eerste is de enorme opbouw van tijdsbesteding. Als u een huis op maat bouwt, is het gemakkelijk in ieder geval een parttime baan te hebben. Bouwen is tijdrovend. De vroege stadia van het ontwerpen van het huis gaan zo voorbij, maar zodra het huis eenmaal is ingelijst en de bouw in beweging komt, wordt het al snel een achtbaan. Als u zich in een situatie bevindt waarin u al overweldigd bent door werk, kinderen en overige levens verplichtingen, is dit misschien niet de beste tijd om te gaan bouwen. U zult veel tijd op de bouwplaats willen doorbrengen om ervoor te zorgen dat alles correct wordt gedaan, dus houd daar rekening mee bij uw beslissing.

2. Financiën en relatie

Bouwen is moeilijk voor een huwelijk. Geld vliegt als u aan het bouwen bent, dus er is financiële stress. Hoofdpijn en stress wegens financiën zorgen altijd voor druk op een relatie en de kosten worden uiteindelijk altijd hoger dan u denkt dat ze zullen zijn bij de bouw. Het kan ook stressvol zijn als u het niet eens bent over ontwerpbeslissingen, de ene wil wel graag een wijnklimaatkast om de wijn goed te bewaren en de ander niet aangezien diegene een bierliefhebber is. Het is een goede zaak om te weten waar u aan begint en mogelijk vooraf met uw partner te praten over hoe u met deze problemen omgaat als ze zich voordoen om zodoende uw relatie onder controle te houden!

3. Huur de juiste mensen in

DIt is zeker een belangrijk onderdeel indien u geen ervaring hebt met bouwen. Dit is de allerbelangrijkste beslissing die u zult nemen, omdat u gedurende het hele proces zo nauw zult samenwerken met uw bouwer / architect en uw algehele bouwervaring grotendeels wordt bepaald door uw relatie met hen. Maak uw huiswerk voordat u een beslissing neemt. Interview en ontmoet veel bouwers en vraag om verwijzingen. Het is ook slim om de namen en nummers te vragen van de laatste drie mensen voor wie ze hebben gewerkt om een ​​goed beeld te krijgen van hoe mensen dachten over hun bouwervaring met die bouwer. Zoek naar aanwijzingen die u vertellen hoe ze zullen werken. Zoek iemand met wie u een connectie maakt. U zult nauw samenwerken met deze mensen en u vertrouwt erop dat ze zullen helpen met een van de grootste financiële verplichtingen van uw leven. Neem de tijd om de beslissing te nemen over wie u aanneemt en maak uw huiswerk!

4. Denk al vroeg in de ontwerpfase na over het plaatsen van kasten en meubels

Of u nu bestaande plannen koopt of uw eigen plannen maakt, het is belangrijk om na te denken over hoe de meubel indeling eruit zal zien. Waar gaan uw bank en stoelen naartoe? Bedden? Is er echt genoeg ruimte om de meubels te plaatsen die u wilt? Bedenk hoe u in de ruimte zult leven. Waar wilt u de kapstok hebben om uw weekendtas aan op te hangen? Huur desnoods een huisdesigner in die u met jaren ervaring prima bij kan begeleiden.
Plan de indeling van bijvoorbeeld uw wijnkast en meubilair vroeg, nog voordat u begint met bouwen. U zult blij zijn dat u het gedaan heeft.

5. Blijven plannen

Het bouwen zal gemakkelijker gaan als u een goed idee heeft van wat u voor uw huis wilt doen voordat u begint met bouwen. Als de dingen eenmaal in beweging komen, is het een wervelwind van beslissingen die dagelijks naar u toe worden gegooid. Tijd is geld bij het bouwen van een huis en het is buitengewoon stressvol om dingen te moeten vertragen, omdat u gewoon niet kunt beslissen welke tegel u wilt in de kinderbadkamer. Doe onderzoek naar welke apparaten, vloeren, aanrechtbladen, achterwanden, verlichtingsarmaturen etc. u graag wilt gaan toepassen en wanneer deze gekocht en geïnstalleerd kunnen worden. Probeer zoveel mogelijk details te verkrijgen van uw woning voordat u begint met bouwen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo