Bedrijfsnieuws

2017 is tweede recordjaar op rij in geschiedenis BESIX Group

2017 is tweede recordjaar op rij in geschiedenis BESIX Group
BESIX heeft voor het tweede jaar op rij een heel knappe prestatie neergezet, die werd geïllustreerd door een nettoresultaat van meer dan € 100 miljoen. Het jaar 2017 werd gekenmerkt door de voortzetting van de diversificatiestrategie. Dat kwam onder meer tot uiting in de overname van alle belangrijkste Belgische dochterondernemingen van Heijmans, de overname van Martello Group via Franki Foundations, Larabo via Van den Berg, Enrobage Stockem en Witraloc via Socogetra, en de participatie in Energieconcepten via Vanhout. Als gevolg daarvan hebben 1.000 nieuwe medewerkers de groep versterkt in 2017.

Ook 2018 startte al sterk, met het winnen van grootschalige projecten zoals dat van de Waste-to-Energy-centrale in Dubai (€ 700 miljoen) en door het winnen van projecten met klinkende namen in België (de hoofdzetel van de Persgroep in Antwerpen, de renovatie van de Leopold II-tunnel in Brussel, de bouw van Quatuor-Noordbuilding in samenwerking met Befimmo, de herontwikkeling van de ING-zetel Sint-Michielswarande met Immobel). Midden februari deed BESIX ook een bod op 50% van de aandelen die het bedrijf nog niet in handen had van Watpac, een Australische, op de beurs van Brisbane genoteerde bouwfirma. Tot slot toont 2018 ook de voortzetting van de sectorale diversificatiestrategie met de co-investering in BESIX A-Stay.

“Deze resultaten liggen in de lijn van onze ambitie, die erin bestaat onze inspanningen toe te spitsen op duidelijk bepaalde prestatiehefbomen (contracting, real estate, concessions & assets), en de inspanning inzake sectorale en geografische diversificatie voort te zetten.”

Rik Vandenberghe, CEO van BESIX Group



BESIX Group, een toonaangevende Belgische groep actief in de bouwsector, vastgoedontwikkeling en concessies, profileert zich als een multidienstengroep die diensten levert voor projecten van diverse schaalgrootte en complexiteit. De Groep werd opgericht in 1909 en kende de laatste jaren een indrukwekkende groei.

Ook interessant


Build for Life