Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Pop-uphotel B-AND-BEE wint de Henry van de Velde Award  

Pop-uphotel B-AND-BEE wint de Henry van de Velde Award
B-AND-BEE is een innovatieve overnachtingsmogelijkheid met een hoge dichtheid per vierkante meter. Het modulaire systeem kan tot vier lagen boven elkaar worden gestapeld. B-AND-BEE heeft de vorm van een honingraat en biedt een unieke ervaring aan de gebruikers. Bovendien speelt het in op de stijgende behoefte aan luxe op de festivalcampings. In elke module is opslagruimte voor bagage, een locker, en licht en stroom voorzien. Het bed kan heel eenvoudig worden omgevormd tot een comfortabele zetel.

De cellen zijn eenvoudig en compact te stapelen voor transport, waardoor er een minimum aan lucht wordt getransporteerd. In tegenstelling tot een tent kunnen ze eenvoudig op verharde ondergrond worden geplaatst. Daardoor blijft de benodigde oppervlakte beperkt en kan er ook worden gekampeerd op verharde ondergronden en niet alleen op grasland.

De slaapcellen kunnen worden verhuurd of aangeboden aan festivalgangers en -organisatoren; occasionele gebruikers zoals event- en wedstrijdorganisatoren; groepen en hulpverleners (natuurrampen, opvang daklozen en vluchtelingen).

De productie gebeurt volledig in BelgiŽ, voornamelijk in sociale werkplaatsen. B-AND-BEE is ontstaan vanuit een maatschappelijke doelstelling: meer tewerkstelling creŽren voor de participerende, sociale werkplaatsen en hun aanverwante vzwís. De productie, commerciŽle exploitatie en recuperatie van het hotel creŽren extra werkgelegenheid voor mensen uit kansengroepen. Er wordt gewerkt met duurzame materialen.
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
29 maart 2016
Bron: Vlaanderen.be
Nieuwsarchief:   

Meer architectuurnieuws

B&W Nieuwsarchief van   

 

Gerelateerde artikelenHet weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2018
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba