Keukens

Waar let je op als je op zoek gaat naar een nieuwe woning?

Waar let je op als je op zoek gaat naar een nieuwe woning?
Gaan jullie samenwonen? Op zoek naar je eerste woning na je studentenflatje of heerlijke plekje bij je ouders? Of ben je al een tijdje aan het huren en vind je dit toch eigenlijk zonde van je geld? Het zijn gekke tijden op de woningmarkt, maar laat dit je er niet van weerhouden om je toch alvast te gaan oriënteren als je interesse hebt. Op die manier kom je erachter wat er beschikbaar is, hoe het nou eigenlijk in z’n werk gaat zo’n bezichtiging en waar je op moet lekken als je op zoek gaat naar een nieuwe woning.

Het moet voelen als jouw plekje

Het allerbelangrijkste is dat het moet voelen als jouw of jullie plekje. Er kan tenslotte aan alle kanten gesleuteld worden aan het huis. De muren kun je verven, de keuken en badkamer kun je vernieuwen, de tuin kan op de schop en het hele huis kun je verduurzamen. Máár als het niet voelt alsof jij lekker in deze woning kunt wonen en er jouw plekje van kunt maken, dan kun je deze beter aan je voorbij laten gaan. Je kunt namelijk nog zoveel aanpakken in en om het huis als het niet goed voelt, wordt het nooit helemaal jóuw plekje.

Wat vind je belangrijk?

Ben je op zoek naar veel ruimte en een grote tuin? Vind je de buurt waarin de woning staat belangrijk? Wil je minimaal 4 slaapkamers? Graag een knus huisje, perfect voor jou alleen? Op zoek naar een open keuken met ruimte voor allerlei moderne apparatuur zoals een wijnklimaatkast? Is het van belang dat er een school in de buurt zit? Allerlei vragen waar alleen jij antwoord op weet. En dat hoef je heus niet nu allemaal in 1x al te kunnen beantwoorden. Juist door te gaan kijken bij verschillende woningen kom je erachter wat je belangrijk vindt.

Hoeveel moet er nog gebeuren?

Ben je handig met klussen of wil je liever zo min mogelijk aan de nieuwe woning doen? Soms laat jouw budget het niet meteen toe dat je in een kant en klare woning terecht komt, maar dan kun je ervoor kiezen om niet alles direct aan te pakken. Een likje verf en nieuwe meubels doen vaak al heel veel. Als je de keuken wilt opfrissen zou je met nieuwe frontjes kunnen werken en ook het plaatsen van nieuwe apparatuur hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Zo kun je een onderbouw wijnkoelkast gemakkelijk onder het aanrechtblad schuiven bijvoorbeeld. Daar hoeft geen installateur aan te pas te komen! Zo heb je toch wat vernieuwing in je nieuwe woning en kun je de komende jaren rustig bekijken waar je mee aan de slag zou willen.

Ook interessant