Interieur

Interieurtrends voor je woning in 2022

Interieurtrends voor je woning in 2022
Sta je te springen om je huis eens een leuke metamorfose te geven? Wil je dit niet tevergeefs doen omdat je niet achter wilt lopen op wat de nieuwste trends gaan worden op woon en woninginrichting gebied? Kijk dan vooruit naar wat 2022 ons gaat brengen. Wat voor kleurentrends krijgen we? Wat voor woontrends? Hoe ga jij je interieur future proof maken? Lees verder om wat inspiratie op te doen!

De kleuren van 2022

De natuur komt steeds dichterbij en is om deze reden niet meer weg te denken uit ons interieur wat volgend jaar nog meer op de voorgrond komt te staan. De kleuren zijn om deze reden ook helemaal in het teken van buiten zijn en het buitenleven. Geniet van een heerlijk glas biologische wijn geserveerd vanuit de inbouw wijnklimaatkast en proef en zie de natuur. Groene tinten die symbool staan voor het mooie wat de natuur ons geeft en straalt gezondheid af die in de bijzondere tijden van corona heel veel besproken en gevoeld zijn.

Een andere bijzondere kleur die naar voren komt is een lichtblauwe tint die een nieuw begin symboliseert en de eindeloze lucht om ons heen doet weerspiegelen. Het haalt wederom de natuur dichterbij en geeft vrolijkheid en leven.

Eenvoud, rust en kalmte

Combineer Japanse elementen met bijvoorbeeld scandinavische elementen om een zen interieur tot stand te brengen. Wabi Sabi is een woontrend en levensstijl of levensfilosofie. Materialen zoals hout en steen brengen je terug bij de basis.

Nostalgie

Een sprankje retro en nostalgie komt naast de modewereld ook terug in de woonwereld. Oranje kleuren en andere warme neutrale kleuren vrolijken ieder interieur op. Geef je meubels en accessoires een tweede leven en ga voor duurzaamheid. Bezoek een bazaar of plaatselijke vlooienmarkt om de leukste en meest unieke items te scoren.

Duurzame en organische elementen

Het bewustzijn voor de natuur, het milieu en een gezondere levensstijl neemt steeds meer toe. Het interieur zal meer natuurlijke en organische materialen bevatten zoals kurk, biologisch gemaakte accessoires en materialen, hout of andere natuurproducten. Ook de apparaten in ons huis zullen steeds meer duurzaamheid uitstralen. Een gasfornuis maakt plaats voor een inductie kookplaat, de cv-ketel wordt vervangen voor een warmtepomp of aircosysteem (i.p.v. een mobiele airco met slang), het wijnrek maakt plaats voor een wijnkoelkast 2 zones etc.

Vormen van de toekomst

Zoals eerder gezegd worden de organische materialen een trend, maar ook organische vormen. Ronde vormen in meubels en decor gecombineerd met zachte stoffen die een rustig en veilig gevoel geven.

Multifunctionaliteit

De wereldbevolking groeit met de dag en zorgt ervoor dat de aarde steeds wat dichter bevolkt wordt. We creëren minder ruimte met meer mensen wat een andere manier van inrichting vraagt. Meubels die dynamisch zijn en aangepast kunnen worden aan de wensen van de gebruiker. Digitale en automatische functies die dankzij domotica en het internet ook in meubels verwerkt gaan worden. Slimme meubels met meerdere functies. Een bijzettafel of kast die bijvoorbeeld ook luidsprekers en wijnbewaarkasten bevat. Het helpt ieder om een woning zo efficiënt en multifunctioneel in te richten.

Ook interessant