Meubelen

Fotoverslag Supersalone Milano 2021

Fotoverslag Supersalone Milano 2021
De Salone del Mobile in Milaan werd dit jaar in een speciale vorm gepresenteerd. Namelijk onder de naam Supersalone, welke plaats vond van 5 tot 10 september. Een innovatief en creatief concept van de Milanese architect Stefano Boeri waarbij de traditionele beursstands vervangen werden door gigantische wanden waar de producten op tentoongesteld stonden. Deze Supersalone editie was het symbool van het herstel van de design sector en een brug naar de 60ste editie van de Salone del Mobile in april 2022.

Bekijk de foto's, klik hier

Naast de presentaties van de exposanten, was er een tentoonstelling van 110 stoelen die de Compasso d’Oro award hadden ontvangen en was er de Lost Graduation Show met afstudeerprojecten van studenten van over de hele wereld. Met duurzaamheid en circulariteit als focus van de beurs, waren alle installaties ontworpen om gedemonteerd en herbruikt dan wel gerecycled te worden. De ontvangstruimte van de Supersalone was aangekleed met 200 bomen. Deze werden na afloop door Forestami herplant in het centrum van Milaan.

Fotoverslag Supersalone Milano 2021
De 423 exposanten wisten, indrukwekkende installaties neer te zetten. Met ondermeer de op de Duomo di Milano geïnspireerde stoelen van Salvio Firmino, die tegen een wand op een schets van de Dom werden tentoongesteld. Bij Natuzzi stonden dubbelgangers van de ontwerpers met wie ze samenwerkten. De exclusieve uitstraling van Edra perfect werd vertaald in een glamoureuze presentatie. Sicis toonde een kleurrijke opstelling van fauteuils en bijbehorende panelen geïnspireerd op onder ander Jackson Pollock en Henry Matisse. En bij Molteni&C was het complete interieur van een vliegtuig nagebouwd.

Deze editie van de Salone del Mobile, de Supersalone, liet de veerkracht en creativiteit van de design wereld zien. Na alle beperkingen van de afgelopen periode was het vernieuwende concept van deze beurs een opmaat naar de 60ste editie van de Salone del Mobile in april van 2022. Met deze Supersalone laat Milaan zien klaar te zijn voor de feestelijke 60e editie in april 2022. Welke gehouden wordt van 5 tot 10 april.

Tekst door Studio Intério, foto’s door Ingrid Versmissen

Bekijk de foto's, klik hier

Fotoverslag Supersalone Milano 2021

Bekijk meer van Studio Intério:

Website: studio-interio.com/
Pinterest: nl.pinterest.com/studiointerio/
Instagram: www.instagram.com/studiointerio/

Ook interessant