Meubelen

Wat zijn de trends voor komend jaar betreft eettafels?

Wat zijn de trends voor komend jaar betreft eettafels?
Ben je op zoek naar een nieuwe eettafel? Dan is het slim om je eerst uitgebreid te oriënteren, en natuurlijk de nieuwste trends te spotten. Betreft eettafels zijn er een aantal duidelijke trends te zien, die de komende jaren niet zomaar zullen verdwijnen. Welke dat zijn lees je in deze blog, inclusief een goed adresje waar je al deze tafels gemakkelijk online kunt bestellen.

Boomstamtafels: Uniek in hun soort

Wil je echt een super unieke eettafel die niemand anders heeft? Dan is een boomstamtafel perfect! Dit is een tafel met een blad dat letterlijk uit één en hetzelfde stuk hout is gezaagd. Bomen kunnen een diameter hebben van meer dan een meter, wat het mogelijk maakt om er een tafelblad uit te halen. De tekeningen en nerven in jouw tafelblad zijn altijd volledig uniek, want elke boom is anders. Er zal dus niemand exact dezelfde tafel als jij hebben! Met de boomstam tafels van MR. Tafel haal je een stukje natuur in huis dat de hele ruimte gezellig maakt en een warme uitstraling geeft. Niet voor niets is de natuur zo’n grote inspiratiebron voor stylisten en architecten. Met een boomstamtafel leg je de basis voor een stijlvol interieur waarin je helemaal tot rust komt.

Ovalen en ronde eettafels

Waar we jarenlang voornamelijk langwerpige eettafels zagen ligt nu de focus op ronde en ovalen tafels. Het mooie aan een ovaal eettafel is dat iedereen die eraan zit te eten met elkaar kan kletsen en elkaar kan zien. Bij een rechthoekige tafel is het zo dat er altijd mensen aan kop zitten, en verdeeld over de lange zijde. Als het een grote tafel betreft zijn er altijd mensen die net wat minder centraal zitten, waardoor je je automatisch meer richt op mensen die dichtbij je zitten. Zonde natuurlijk, en gemakkelijk te voorkomen met een ronde of ovaal eettafel. De tafels van MR. Tafel zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende vormen, en dus ook in een ronde of ovalen vorm. Doordat ze veel van hout gebruikmaken kunnen ze alles op maat fabriceren, en kun je je tafel dus precies zo vormgeven als je maar wilt. Super handig voor mensen die iets heel specifieks voor ogen hebben, wat ze elders niet kunnen vinden.

Tafels met een uniek onderstel

Wat voor vorm en wat voor tafelblad je ook kiest, de laatste jaren ligt steeds meer de nadruk op de tafelpoten. Heel verrassend, want je zou denken dat het blad de uitstraling van een eettafel bepaalt. Met de poten kun je er echter een heel andere twist aan geven. Heb je voor een stijlvolle boomstamtafel gekozen? Deze heeft een hele warme, natuurlijke uitstraling. Wil je hem wat stoerder maken? Kies dan voor een stalen matrix frame in een matzwarte kleur. Dit maakt de tafel helemaal af, en maakt hem ook geschikt voor in een minimalistisch, en zelfs industrieel interieur. Liever een wat zachtere uitstraling? Ga dan voor een witte trapeziumpoot, oftewel een U-vormige poot. Deze is iets neutraler, en valt daardoor minder op.

Ook interessant