Unieke marmeren eettafels voor elk interieur

25 mei 2021 Bron: Bouw & Wonen
Unieke marmeren eettafels voor elk interieur
U drinkt er waarschijnlijk dagelijks uw kopje koffie aan en eet hier uw avondeten. De eettafel is een plek in huis waar alle gezinsleden dagelijks samenkomen om te eten en de dag met elkaar door te nemen. Eettafels zijn er in allerlei soorten, maten en materialen. Houten eettafels, kunststof eettafel of een marmeren eettafel. Deze laatste zijn momenteel zeer populair. Niet alleen omdat ze zeer duurzaam zijn maar ze maken de eettafel tot een echte blikvanger in uw interieur.

Uniek natuursteen

Marmer is een oersterk natuurproduct dat gewonnen wordt uit kalksteen. Door de constante verschuivingen in de aardkorst ondergaat kalksteen langzaam maar zeker de metamorfose naar marmer. Doordat dit proces geheel natuurlijk plaatsvindt is geen enkele marmeren plaat hetzelfde. Marmer wordt al jaren gebruikt voor de bouw van beelden, paleizen en kerken. De naam marmer komt oorspronkelijk uit Griekenland maar wordt ook gewonnen in landen als Spanje, ItaliŽ, Marokko en India. Elke regio heeft zijn eigen kenmerkende kleur marmer. Van beige tot groen of zelfs zwart/goud. Marmer past hierdoor in elk interieur, van romantisch tot industrieel.

Vormen en kleuren

We herkennen diverse marmeren eettafels. Een eettafel hoeft echt niet altijd rechthoekig te zijn. Wat dacht u van een sfeervolle ovale of ronde eettafel? Ook de kleur van de eettafel maakt dat marmeren eettafels te gebruiken zijn in elke stijl. Als laatste zijn er diverse uitvoeringen van het onderstel van de tafel. Kies voor een houten onderstel, een V-poot, een kruis onderstel of ťťn centrale middenpoot. Aime Tť biedt een enorme keuze aan marmeren eettafels.

Onderhoud van uw marmeren eettafel

Zoals u hiervoor al gelezen hebt is marmer een oersterk natuurproduct. Dat bij goed onderhoud jarenlang meegaat. Het beste maakt u uw marmeren eettafel schoon met lauw water en een zachte doek. Afwasmiddel of een speciaal marmer reinigingsmiddel gebruiken kan uiteraard ook. Schuursponsjes zijn absoluut uit den boze. Deze zullen krassen veroorzaken op uw marmeren eettafel. Marmer blijft ondanks de impregneer laag op de tafel zeer gevoelig voor bepaalde zuren en vlekken. Het wordt aangeraden om altijd een onderzetter te gebruiken wanneer u thee of koffie drinkt aan de tafel. Wanneer er toch een vlek is ontstaan is het zaak deze zo snel mogelijk te verwijderen. Maak voor het verwijderen van de vlek gebruik van lauw water, zuiveringszout, plastic of vershoudfolie en een zachte doek. Een vetvlek kunt u het beste verwijderen door er maiszetmeel over te strooien. Laat dit 20 minuten liggen om het vet in het meel te laten trekken. Daarna kunt u het gemakkelijk verwijderen. Gebruik in geen geval agressieve schoonmaakmiddelen.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo