Meubelen

Onzekerheid over jaarlijks uitje naar de meubelboulevard

Onzekerheid over jaarlijks uitje naar de meubelboulevard
December is voor veel Nederlandse en Belgische gezinnen elk jaar weer het moment bij uitstek om naar de meubelboulevard te trekken. Een nieuwe bank, een fraaie eikenhouten eettafel of een nieuw zwevend tv meubel. Door te wachten tot december profiteert men van een aantrekkelijke korting op dergelijke producten. Woonwinkels proberen de laatste exemplaren van de oude collectie te verkopen, om zo ruimte te creëren voor de nieuwe collectie van 2022. Het is de vraag of zo’n uitje ook dit jaar mogelijk is. Veel mensen vrezen dat het oplopende aantal besmettingen met het coronavirus ertoe zal leiden, dat winkels straks weer met tijdvakken werken. Iets wat het lastiger maakt om van de ene woonwinkel naar de andere te bewegen binnen een woonboulevard.

Huishoudens hebben veel opgepot spaargeld

Juist voor de komende decembermaand wordt verwacht dat consumenten investeren in hun interieur. In plaats van een bouwpakket kiezen ze voor een maatwerk tv meubel hangend aan de wand, of een eettafel met een strak onderstel van metaal. Het hangt samen met het feit dat de gezinnen veel meer spaargeld hebben dan voor de pandemie. Met name doordat vakanties meermaals moesten worden uitgesteld staat er veel geld op de spaarrekening. Geld wat men nu uit wil geven om meubels te vervangen. Voorheen werd door velen nog gevreesd voor een faillissementsgolf en daarmee voor het verlies van banen. Met een extra spaarcentje zou die tijd doorgekomen kunnen worden. Nu de faillissementsgolf uitblijft kan het opgepotte spaargeld alsnog worden uitgegeven.

Ook vakantie naar het buitenland populair

Niet alleen geven veel gezinnen hun opgepotte spaargeld uit aan nieuwe meubels. Ook vakanties naar het buitenland gaan als warme broodjes over de toonbank. De grenzen van de Verenigde Staten zijn weer geopend, wat een verre reis makkelijker maakt. Sommige gezinnen hopen al in de kerstvakantie te kunnen vertrekken, anderen stellen de reis uit tot in het voorjaar. Naast de verre reizen zijn skivakanties populair. Iets wat tijdens de vorige wintermaanden nauwelijks mogelijk was. Inmiddels worden ze weer aangeboden aan mensen die reeds gevaccineerd zijn.

Regels mogelijk verder aangescherpt

Toch zal het voor veel mensen belangrijk zijn om een slag om de arm te houden. De besmettingen lopen inmiddels weer fors op, waarbij onlangs een nieuw record werd neergezet. Niet alleen de besmettingen lopen op. Ook in de zorg heeft men het zwaar. De reguliere zorg werd de afgelopen weken op verschillende plekken in het land afgeschaald. Mogelijk zijn er extra maatregelen nodig om het aantal besmettingen verder terug te kunnen dringen. Iets wat ertoe leidt dat een bezoek aan de woonboulevard of een vakantie in het buitenland straks wellicht niet meer mogelijk zijn. In plaats van een woonboulevard fysiek te bezoeken, kunnen meubels gelukkig ook digitaal besteld worden. Iets wat tegenwoordig heel gebruikelijk is. Zeker wanneer het om meubels als dressoirs en tafels gaat.