Vul je koelkast met nostalgie: Samsung en Tetris lanceren Samsung Stackers

9 december 2021 Bron: Samsung
Vul je koelkast met nostalgie: Samsung en Tetris lanceren Samsung Stackers
Om voedselverspilling tegen te gaan introduceert Samsung samen met The Tetris Company ‘Samsung Stackers’, een collectie met bewaardoosjes geïnspireerd op het wereldberoemde puzzelspel Tetris®.

De eerste set unieke bewaardoosjes bevat alle zeven iconische Tetrimino-vormen en -kleuren (turquoise, geel, paars, groen, blauw, rood en oranje). Deze collectie maakt het gemakkelijker en leuker om voedsel efficiënt en veilig te bewaren in de koelkast of vriezer. De volledige opbrengst gaat naar de European Food Banks Federation.

Voedselverspilling is een groeiend probleem. Het blijkt1 dat de hoeveelheid zelfgerapporteerde voedselverspilling weer op hetzelfde niveau is van vóór de coronapandemie. Drie op de tien mensen (30%) geven toe meer voedsel te verspillen in vergelijking met pre-pandemie (20%). Dit komt door minder goed ‘voedselbeheergedrag’ zoals batchgewijs koken en het opmaken van restjes.

Samsung en Tetris lanceren Samsung Stackers
Met behulp van de kleurrijke en nostalgische Tetris-vormige ontwerpen kunnen mensen de Samsung Stackers-set in hun koelkast stapelen, net als in het spel. Of het nu omhoog, omlaag, links of rechts is, de bewaardoosjes zijn perfect voor het optimaliseren van de ruimte.

Net als de Stackers-set, bieden de koelkastseries van Samsung eindeloze mogelijkheden, zowel van binnen als van buiten. Of het nu gaat om de functies 'Aanpasbare binnenruimte' of 'Wine Shelf' die verspilde koelkastruimte tot een minimum beperken. Of SpaceMax™-technologie om meer handige indelingen voor verse producten te bieden. Deze innovatieve functies zijn te vinden in Samsung’s Bespoke-koelkasten, een collectie van volledig unieke koel-vriescombinaties die geroemd worden om hun capaciteit, gemak en mogelijkheden.

Samsung en Tetris lanceren Samsung Stackers
Maxime Parein, Head of Marketing Huishoudelijke Apparaten bij Samsung Benelux zegt: “Bij Samsung is het onze missie om lifestyleproducten en -oplossingen te ontwikkelen die consumenten helpen hun leven beter te managen en te leiden, inclusief het verminderen van hun voedselverspilling. Daarom hebben we samengewerkt met The Tetris Company om Samsung Stackers te lanceren, een unieke opslagoplossing die het leuk maakt om eten te bewaren. De Samsung Stackers zien er niet alleen mooi uit en passen perfect in onze koelkasten, ze bieden onze klanten ook een nog efficiëntere manier om de beschikbare opslagruimte te gebruiken. Terwijl ze tegelijkertijd de strijd van de European Food Banks Federation tegen voedselverspilling ondersteunen.”

Maya Rogers, President en CEO van Tetris, voegt daaraan toe: "We zijn heel blij met deze samenwerking om leuke oplossingen te bieden voor koelkastorganisatie met een dosis Tetris-nostalgie. Het is geweldig om te zien dat de Samsung Stackers ons geliefde puzzelspel tot leven brengen en we kunnen niet wachten om te zien hoe klanten hun gewone koelkast- en vriezerruimtes veranderen in een echt Tetris-spel. Bovendien, nu de opbrengst naar de European Food Banks Federation gaat, is het een ongelooflijke kans om voedselverspilling op meer dan één manier aan te pakken.”

De nieuwe Samsung Stackers komen beschikbaar in Roemenië, Servië, Kroatië, Slovenië, Spanje, Tsjechië, Slowakije, Italië, Hongarije, Griekenland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Samsung en Tetris lanceren Samsung Stackers
Klanten die meer willen weten over het leuke en efficiënte nieuwe Samsung Stackers-assortiment, kunnen terecht op samsung.com/tetris. Een set kost € 25,- waarbij de opbrengst naar de European Food Banks Federation gaat. Een non-profitorganisatie die een netwerk van 335 voedselbanken in heel Europa vertegenwoordigt en zich inzet voor het voorkomen van voedselverspilling en het verminderen van voedselonzekerheid.

De European Food Banks Federation ziet de afgelopen jaren een aanzienlijke toename van de vraag naar voedsel, en de verwachting is dat deze jaar na jaar blijft groeien. Alleen al in 2020 hielp het netwerk van liefdadigheidsorganisaties die voedsel ontvingen van de leden van de European Food Banks Federation, in totaal 12,8 miljoen mensen in nood. Een stijging van 34,7% in vergelijking met pre-pandemische niveaus in 2019. Europese leden hebben 860.000 ton voedsel teruggewonnen, ingezameld en herverdeeld aan liefdadigheidsorganisaties, waarvan het grootste deel anders zou zijn verspild.

1 WRAP’s Food Waste Trend Survey 2021

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo