Zonwering

Tips en trucs voor het succesvol installeren van screens met zuignappen

Tips en trucs voor het succesvol installeren van screens met zuignappen
Ultiem genieten van een stralende dag en tegelijkertijd de hitte op afstand houden, het is mogelijk. En daarvoor hoef je gelukkig geen fortuin uit te geven. Er is namelijk een innovatieve oplossing op de markt die geen stroom nodig heeft, die jaren meegaat en die je heel eenvoudig zelf monteert: zonwerende screens die je bevestigt met behulp van zuignappen. Hieronder lees je hoe je dat stap voor stap doet. Eén ding is zeker: iedereen kan het!

Stap 1: First things first

Doordat de screens met zuignappen aan het raam bevestigd worden, kun je de zonwering monteren zonder te boren. Ideaal wanneer je in een monumentaal pand of huurhuis woont of wanneer je liever geen gaten aanbrengt in je kozijnen. Maar voordat je de zonwering kunt bevestigen, moet je natuurlijk eerst een bestelling plaatsen. De screens met zuignap worden altijd op maat gemaakt en dus is het belangrijk dat je de maten van jouw raam nauwkeurig opmeet. Voer de maten vervolgens in op de website samen met een aantal andere voorkeuren en je ziet gelijk de prijs van jouw screen. Na het plaatsen van de bestelling heb je met een beetje geluk de zonwering binnen vijf werkdagen in huis.

Stap 2: Goede basis

Wanneer de zonwering binnen is, kan het monteren beginnen. Of nouja, bijna dan. Want eerst dienen het raam en de zuignappen gereed te worden gemaakt. Leg om te beginnen de zuignappen in een kom met kokend water en laat ze vervolgens goed drogen. Zorg er daarnaast voor dat het raam schoon is en gebruik voor de buitenkant van het raam de meegeleverde alcoholdoekjes, zodat er geen vuiltje meer te vinden is op de plekken waar straks de zuignappen geplaatst worden.

Stap 3: Positie bepalen

Met een smetteloos raam en uitgekookte zuignappen, komt het nu op je gevoel voor precisie aan. Steek daarvoor de zuignappen door de gaten in het doek en draai de moer daar losjes op. Plaats het doek vervolgens centraal op het raam en druk, wanneer je zeker van je zaak bent, de zuignappen stevig aan door op de moer te duwen. Draai daarna de moeren weer los, haal het doek van het raam en leg beide even apart.

Stap 4: Afrondende fase

Als het goed is, zitten alleen de zuignappen nu nog op het raam. Plaats daar nu de kapjes overheen. Vervolgens kun je het doek en daaroverheen de moeren terugplaatsen. Draai de moeren nu goed aan en draai ze direct weer een halve slag terug om scheuren te voorkomen.

Zo heb je in een paar simpele stappen de zonwering aan je raam bevestigd. Een kind kan de was doen! Ben je de juiste aanbieder van deze innovatieve oplossing nog niet tegengekomen? Kijk dan eens op de website van Sunwise screens. De mensen achter dit bedrijf zijn gespecialiseerd in zuignapzonwering en beantwoorden graag al je vragen rondom dit onderwerp.

Ook interessant