Steeds meer consumenten installeren zelf hun zonnepanelen

10 juli 2020 Bron: Bouw & Wonen
Steeds meer consumenten installeren zelf hun zonnepanelen
Dankzij de nieuwe technologische ontwikkelingen op het gebied van zonne-energie, kan het installeren van zonnepanelen veel gemakkelijker en goedkoper. Steeds meer consumenten kiezen ervoor om zelf hun zonnepanelen te installeren. Naast dat je dit prima zelf kunt doen, bespaar je ook nog eens op installatiekosten. Door de stijging van de vraag, gaan ook de (grotere) elektronicabedrijven inspelen op deze trend. Om meer te weten te komen over dit onderwerp, spreken wij met Nander Knobben. Hij is eigenaar van het Off-gridcentrum en levert doe-het-zelf zonnepanelen pakketten.

Geen installateur nodig

Steeds meer consumenten installeren zelf hun zonnepanelen‘’We hebben de afgelopen tijd gemerkt dat het zelf installeren van zonnepanelen, steeds populairder wordt onder de consumenten.’’ Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om de zonnepanelen zelf te installeren in plaatst van een installateur in te huren. ‘’Het installeren van zonnepanelen is niet heel moeilijk, vooral niet bij platte daken. Als je een beetje handig bent, kun je de zonnepanelen prima zelf installeren’’ aldus Nander Knobben.

Plug & Play zonnepanelen sets

Het Off-gridcentrum is een bedrijf die doe-het-zelf zonnepanelen verkoopt. Zij bieden zonnepanelen pakketten aan in verschillende varianten; de Plug & Play zonnepanelen set met stekker en de doe-het-zelf zonnepanelen sets (zonder stekker). De Plug & Play zonnepanelen set met stekker, bestaan uit twee zonnepanelen die gemakkelijk zijn aan te sluiten op het stopcontact. De andere variant, de doe-het-zelf zonnepanelen sets, zijn verkrijgbaar in 4,6,8 en 12 zonnepanelen. Deze zonnepanelen sets moeten echter wel op een vrijegroep aangesloten worden. Wanneer dit niet mogelijk is adviseren zij om een PV-verdeler aan te schaffen of een extra groep te maken in de meterkast.

Om de installatie goed te laten voorlopen, heeft het Off-gridcentrum speciale instructiefilmpjes opgenomen. Op deze manier kunnen de klanten de stappen stap voor stap volgen. ‘’Kom je er toch niet helemaal uit na het bekijken van de instructiefilmpjes? Dan staat het Off-gridteam voor je klaar om je telefonisch te woord te staan’’.

Ook de grotere elektronica ketens & bouwmarkten spelen sinds kort in op de doe-het-zelf zonnepanelen trend. Het valt wel op dat de prijzen hier boven de gemiddelde prijs liggen. Ondanks de variërende prijzen, kun je gemakkelijk je eigen zonnepanelen installeren, of het er nou 2,4 of 12 zijn. De vraag naar zonnepanelen in de afgelopen jaren is steeds meer gegroeid. Dit zal naar verwachting ook alleen maar meer worden in de toekomst.

Waarschuwing: als je niet heel handig bent of als je het niet aandurft om de zonnepanelen zelf te installeren, dan is het advies om een installateur in te huren. Voor het huren van een installateur kun je contact op nemen met het Off-gridcentrum, zij hebben speciale installateurs die de zonnepanelen kunnen installeren.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo