Energie

2000 zonnepanelen van Earth voor Henco in Herentals

2000 zonnepanelen van Earth voor Henco in Herentals
Meer en meer grote industriebedrijven erkennen het belang van een duidelijke duurzaamheidsstrategie. Henco in Herentals is daar een sprekend voorbeeld van.

Bij Henco in Herentals zetten ze al sinds het begin in op het vergroenen van hun productieketen. Henco beschikt over 3 sites in Herentals, waarvan nu alvast de eerste wordt ingevuld met 2.000 zonnepanelen van Earth met een totaal vermogen van 1.100 kWp. Dat is 7% van de totale energiebehoefte van Henco, wiens productie van componenten voor de sanitaire en verwarmingsindustrie behoorlijk energie-intensief is.

Henco heeft een succestraject uitgebouwd gebaseerd op een strategie van kwaliteit, ervaring en duurzame oplossingen. Henco kwam zo Earth op het spoor. Begin april start Earth met de installatie van 2000 zonnepanelen op de Henco site, langs de E313 in Herentals. Een grote banner langs de autosnelweg moet dat ook in de kijker zetten (zie foto).

Earth is sinds 2013 een pionier in duurzame maar ook betaalbare, kwaliteitsvolle energie-oplossingen voor bedrijven, overheden en particulieren.

Luc Demeyere (CEO Earth): "We zitten middenin de energietransitie waar zonnepanelen een grote rol in spelen. Industriële bedrijven met een grote energiebehoefte als Henco zijn zich meer en meer bewust dat zonnepanelen op hun bedrijfsdaken hen erg veel voordeel kunnen opleveren. Bedrijfsdaken bieden een enorm potentieel om de energietransitie te realiseren. Daarom komen bedrijven als Henco ook bij Earth terecht, dankzij onze ervaring kunnen we snel en efficiënt inspelen om die duurzame ambities versneld uit te rollen. We zijn dan ook zeer opgetogen dat Henco voor Earth gekozen heeft. Ga je als ondernemer slim en efficiënt om met energie, dan kan je daar veel voordeel uit halen."


Geert Jacobs (Manufacturing Director): "Bij Henco alsook bij onze moederholding Aalberts is de transitie om onze producten en processen te verduurzamen reeds enkele jaren geleden ingezet. Met onze kwalitatieve producten voor waterverdeling en energiezuinige verwarming dragen we reeds vol bij aan de globale duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's). Daarenboven nemen we onze processen continu onder de loep en zoeken we naar verbeteringen. Zo werden in het recente verleden heel wat laadpunten geplaatst in het kader van elektrificatie van het wagenpark, verminderen we gebruik van verpakkingsmaterialen, reduceren we afval tot een absoluut minimum, en zetten we in op energiereductie a.d.h.v. een gedetailleerde energiemonitoring. We zijn zeer blij dat nu ook het eerste zonnepanelen project samen met Earth op onze nieuwste site te Herentals van start kan gaan, zodoende we tegen de zomer onze eerste groene stroom kunnen produceren."


Vandaag zorgen meer dan 300 Henco-werknemers voor een jaarlijkse productie en verkoop van meer dan 130 miljoen meter buis en meer dan 11 miljoen koppelingen van topkwaliteit. Henco heeft de duidelijke groene ambitie uitgesproken om in 2050 koolstofneutraal te zijn.

Om die groene doelstellingen te halen, heeft Henco een uitgebreide roadmap uitgestippeld. Een efficiënter energiegebruik, reductie van de CO2-uitstoot en energie- en CO2-intensiteit zijn slechts enkele kernpunten.

Zo koos Henco voor 2000 zonnepanelen van Earth. Werken vanuit duurzame bedrijfsgebouwen door toepassing van nieuwe technologieën is het middel om vervuiling door klassieke energiebronnen tegen te gaan. De zonnepanelen van Earth zijn daar een heel logische investering voor. Maar ook minder afval, bewuster omgaan met grondstoffen, het is een verhaal van A tot Z in de waardeketen van Henco.

Earth maakt deel uit van energiegroep Gridlink, dat daarnaast ook andere energiediensten aanbiedt via Enbro, Sparki, en Gaele.

Info over het project:

  • 2.000 zonnepanelen
  • Totaal vermogen: 1.100 kWp
  • Voorziet in 7% van de totale behoefte van de site
  • 100% autoconsumptie
  • Jaarlijkse CO2-reductie van 220 ton

Ook interessant