Badkamers

Je badkamer verbouwen, waar moet je allemaal op letten?

Je badkamer verbouwen, waar moet je allemaal op letten?
Wanneer je de badkamer gaat verbouwen komt er best wel veel op je af. Het is belangrijk om van te voren een duidelijk plan te maken met jouw wensen voor de badkamer. Een badkamer verbouwen doe je immers niet ieder jaar. Het is hoogstwaarschijnlijk dat je de komende 20 jaar of langer met deze badkamer gaat doen. Dan wil je natuurlijk ook dat alles helemaal perfect wordt! Daarnaast is het een behoorlijke investering, en dus is het belangrijk om de juiste keuzes te maken. Wij delen een aantal tips waar je op moet letten wanneer je de badkamer gaat verbouwen.

Begin met de grote objecten

Wanneer je gaat beginnen met de inrichting van de nieuwe badkamer kun je het beste beginnen met de grote objecten. Waar komt de douche met douchewand? Waar komt het toilet, en waar komt de wasbak. Wanneer je dit duidelijk hebt kun je namelijk precies zien hoeveel ruimte er nog over is. Deze ruimtes kun je vervolgens opvullen met kleine benodigdheden zoals een wasmand of een mooie spiegel. Zorg er overigens wel voor dat de badkamer niet té vol wordt. Dat oogt erg rommelig en is niet functioneel.

Let erop dat je badkamer straks gemakkelijk schoon te houden is

Je wil natuurlijk dat jouw nieuwe badkamer de allermooiste wordt. Maar denk ook aan functionaliteit. Heb jij straks allemaal lastige hoekjes, of onbereikbare plekken? Dat ga je jezelf niet in dank afnemen. Badkamertegels zijn bijvoorbeeld ideaal om schoon te houden.

Let erop dat deuren ver genoeg open kunnen

Vooral wanneer je een kleine badkamer hebt. Is het belangrijk om rekening te houden met de draaicirkel van zowel de badkamerdeur als een eventuele douchedeur. Niks zo vervelend als een deur niet meer helemaal open kunnen maken omdat je besloten hebt de wc pot ernaast te installeren. Maak een duidelijke tekening met de afmetingen en draaicirkels van de deuren voordat je begint met het installeren en inrichten.

Zorg dat ramen bereikbaar blijven

Ventilatie is ontzettend belangrijk in een badkamer. Dit kan natuurlijk door een het installeren van een ventilatierooster. Maar de beste manier om de badkamer te ventileren is toch nog altijd met een ouderwets raam. Zorg ervoor dat het raam goed open en dicht kan, en dat dit niet geblokkeerd wordt door bijvoorbeeld een wastafel.

Bedenk goed hoeveel stopcontacten je nodig hebt, en waar je deze gaat plaatsen

Water en elektriciteit zijn niet de allerbeste vrienden. Toch heb je natuurlijk wel een aantal stopcontacten nodig in de badkamer. Voor de elektrische tandenborstel, föhn of het scheerapparaat. Bedenk je van tevoren goed hoeveel stopcontacten je nodig hebt en waar je deze het beste kunt installeren. Let erop dat je niet te veel stopcontacten installeert. Dat is op een badkamer nergens voor nodig.

Zorg voor de juiste verlichting

Goed licht op de badkamer is ontzettend belangrijk. Je wil genoeg licht hebben om bijvoorbeeld je wenkbrauwen te kunnen epileren of make up aan te brengen. Maar je wil ook lekker kunnen relaxen in de douche of in bad zonder in de spotlight te hoeven staan. Zorg er dus voor dat er meerdere verlichtingsmogelijkheden in de badkamer aanwezig zijn of kies voor dimmers.

Zorg voor voldoende opbergmogelijkheden

En als allerlaatste, zorg voor voldoende opbergmogelijkheden! Anders wordt de badkamer al snel rommelig. Let er wel op dat je niet teveel hokjes creëert.

Ook interessant