Verwarming & Sanitair

Thermostaatkraan in de badkamer: de voordelen

Thermostaatkraan in de badkamer: de voordelen
Tegenwoordig is het hebben van een thermostaatkraan, in tegenstelling tot de ouderwetse mengkraan, vrijwel standaard. Vooral in de badkamer komt dit type kraan erg goed van pas. Zowel in de douchecabine als bij het bad. Ben je benieuwd wat nou eigenlijk de voordelen zijn van een moderne thermostaatkraan? Lees dan het onderstaande artikel eens door.

Thermostaatkraan vs mengkraan

Vroeger was een mengkraan de standaard. Deze kraan heeft twee aparte kranen voor warm en koud water. Door beide kranen open te zetten, meng je zelf het water tot de gewenste temperatuur. Wanneer je een hardere straal wilde in de douche, moest je dus zowel de koude als de warme kraan verder open draaien en opnieuw de juiste balans vinden voor een aangename temperatuur. Gelukkig zijn er nu thermostaatkranen op de markt. Je kunt deze kraan zien als een automatische mengkraan. Stel de gewenste temperatuur in en laat de kraan het werk doen.

Voordeel 1: Snel de juiste temperatuur

Omdat je bij een thermostaatkraan niet meer hoeft te ‘mengen’, kun je veel sneller genieten van water met de ideale temperatuur. Op de kraan of het bedieningspaneel staan duidelijk de graden aangegeven. In één beweging zet jij de knop op de gewenste temperatuur en stroomt het water uit de kraan of douchekop.

Voordeel 2: Water en energie besparend

De thermostaatkraan zoekt snel naar de optimale verhouding tussen warm en koud water. Doordat je dit werk niet meer zelf hoeft te doen, bespaar je veel water en energie. Heeft jouw huidige badkamer nog een ouderwetse mengkraan? Dan is het dus verstandig om deze te vervangen voor een zuinige thermostaatkraan. Zo maak je de woning weer een stukje duurzamer!

Voordeel 3: Verkrijgbaar met Cooltouch

Een ander groot voordeel is dat een thermostaatkraan een stuk veiliger is. Zo zijn er Grohe thermostaatkranen met CoolTouch® technologie verkrijgbaar. Deze technologie zorgt ervoor dat de kraan nooit heet wordt aan de buitenkant. Het verbranden van je vingers of rug is verleden tijd. Dit is in het bijzonder erg handig als je kleine kinderen in huis hebt. De grijpgrage handjes zitten namelijk overal aan.

Voordeel 4: Voorzien van veiligheidsknop

Voor die nieuwsgierige kinderhandjes is er nog een veiligheidsmaatregel getroffen. Vrijwel alle moderne thermostaatkranen zijn voorzien van een veiligheidsknop (ook wel SafeStop genoemd). Dit is een temperatuur begrenzer die staat ingesteld op 38 graden. De kids kunnen dus zorgeloos draaien aan de knoppen zonder dat het water gloeiendheet wordt. Als volwassene kun je de veiligheidsknop indrukken en draaien tegelijkertijd om toch een hogere temperatuur in te stellen.

Voordeel 5: Variatie aan soorten en designs

Er zijn erg veel soorten thermostaatkranen op de markt. Ze variëren in formaat, design en functie. Van een heel standaard ontwerp tot een luxueuze kraan in combinatie met een regendouche en massagejets. Ook wat betreft kleur en materiaalgebruik heb je een ruime keuze.

Voordeel 6: Geschikt voor ieder budget

Vanwege het grote aanbod aan diverse soorten badkamerkranen, lopen de prijzen ook erg uiteen. Er is dus voor ieder budget een goede, veilige en mooie thermostaatkraan te vinden.