Hoe zorg ik ervoor dat mijn tuin er altijd netjes uit ziet?

Bron: Bouw & Wonen
Hoe zorg ik ervoor dat mijn tuin er altijd netjes uit ziet?
Nu het zomer is zal je merken dat je weer veel meer tijd in de tuin doorbrengt. Een heerlijk kopje koffie drinken in de tuin voordat je gaat werken of het organiseren van een barbecue voor vrienden en familie, het kan weer! Toch zul je ook merken dat de gebreken van een tuin je steeds meer op gaan vallen. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaat om een schutting die aangetast is door houtrot of de overkapping die eigenlijk wel aan vervanging toe is. Het is dan ook hoog tijd om het achterstallig onderhoud deze zomer aan te pakken! We hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet zodat jouw tuin er altijd goed uitziet.

Achterstallig onderhoud

De eerste tip is, je raadt het al, om het achterstallige onderhoud aan te pakken. Zo zorg je er meteen voor dat de grootste irritatiefactoren er niet meer zijn. Wel raden we je aan om voordat je aan de slag gaat een visionboard te maken. Je kunt hiervoor een vel papier nemen en daarop je wensen aangeven om jouw droomtuin te kunnen realiseren. Vervolgens kun je stap voor stap kijken naar wat nodig is. Wanneer je het achterstallige onderhoud aanpakt, denk aan het vernieuwen van een schutting, dan kun je er meteen voor zorgen dat de nieuwe schutting meteen binnen het geheel past van wat je wilt creëren. Vervolgens kun je ervoor kiezen om meteen door te zetten en alles aan te pakken, zodat je deze zomer nog kunt genieten in jouw droomtuin. Of je kunt ervoor kiezen om er de tijd voor de nemen, maar nu wel alvast het achterstallige onderhoud aan te pakken.

Zorg voor genoeg opbergruimte

Een tuin wordt door veel mensen deels gebruikt als opslagplaats. Er staan fietsen in de weg, het speelgoed van de kinderen slingert door de tuin en de grasmaaier staat er nog. Het is fijn dat je de ruimte hebt, maar toch is het jammer dat dit de tuin hierdoor niet de uitstraling heeft die je wilt. Is dit scenario herkenbaar? Dan raden we je aan om eens te kijken naar de mogelijkheden die er zijn om meer opbergruimte te creëren. Dit kun je doen door middel van het aanschaffen van een tuinhuis met plat dak. Ben je geïnteresseerd in het aanschaffen van een tuinhuis? Neem dan snel een kijkje op Tuinbeursnederland.nl. Heb je minder spullen die in de tuin slingeren dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een waterdichte kist te laten plaatsen. Er is veel mogelijk! Zo kun je er te alle tijde voor zorgen dat jouw tuin er opgeruimd uit ziet.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo