Een groot terras gezellig maken doe je zo!

2 juni 2023 Bron: Bouw & Wonen
Een groot terras gezellig maken doe je zo!
Het terras is een plek waar we kunnen genieten van het buitenleven, of het nu gaat om ontspannen met vrienden, een gezellige barbecue of gewoon lekker genieten van een goed boek. Als je de trotse eigenaar bent van een groot terras, heb je alle ruimte om een sfeervolle en gezellige buitenruimte te creŽren. In dit artikel delen we enkele tips om jouw grote terras om te toveren tot een warme en uitnodigende plek waar je graag tijd doorbrengt.

Zonnedoeken voor een comfortabele schaduw

Een essentieel element om van je grote terras een aangename plek te maken, is het creŽren van schaduw. Zonnedoeken zijn een geweldige optie om je terras te beschermen tegen de felle zonnestralen. Ze zijn niet alleen praktisch, maar voegen ook een stijlvolle touch toe aan je buitenruimte. Kies voor zonnedoeken in een kleur die past bij de rest van je terrasmeubilair en voeg zo een vleugje persoonlijkheid toe.

Comfortabele zithoeken

Een groot terras biedt voldoende ruimte om meerdere zithoeken te creŽren. Maak gebruik van comfortabele loungestoelen, banken en zelfs hangmatten om verschillende plekjes te creŽren waar mensen kunnen ontspannen en genieten van de omgeving. Plaats wat zachte kussens en dekens op de meubels om een gezellige sfeer te creŽren. Een bijzettafeltje bij elke zithoek is handig om drankjes en snacks neer te zetten, zodat iedereen zich op zijn gemak voelt.

Sfeervolle verlichting

De juiste verlichting kan de sfeer op een terras enorm verbeteren. Kies voor warme, gedempte verlichting in plaats van fel licht om een gezellige ambiance te creŽren. Hang stringlights langs de randen van het terras of gebruik lantaarns en kaarsen om een warme gloed te creŽren. Overweeg ook om enkele spotlights te plaatsen om speciale elementen van je terras, zoals een mooie plant of kunstwerk, in de schijnwerpers te zetten.

Groen en bloemen

Breng je terras tot leven met groene planten en kleurrijke bloemen. Plant grote potten met verschillende soorten planten en bloemen om een levendige en frisse uitstraling te creŽren. Hang ook wat hangende planten op of plaats een verticale tuin om optimaal gebruik te maken van de ruimte. Planten voegen niet alleen schoonheid toe aan je terras, maar ze verbeteren ook de luchtkwaliteit en zorgen voor een ontspannen sfeer.

Een buitenkeuken of barbecue

Als je graag buiten kookt en dineert, overweeg dan het toevoegen van een buitenkeuken of barbecue aan je grote terras. Een buitenkeuken maakt het mogelijk om te genieten van een gezellige barbecue met vrienden en familie, zonder dat je steeds heen en weer hoeft te lopen naar de binnenkeuken. Zorg voor voldoende ruimte om te snijden, bereiden en serveren, en voeg comfortabele zitplekken toe in de buurt van de buitenkeuken, zodat iedereen gezellig kan socializen terwijl jij aan het koken bent.

Met deze tips en ideeŽn kun je je grote terras omtoveren tot een gezellige en uitnodigende buitenruimte waar je volop kunt genieten van het buitenleven. Maak gebruik van zonnedoeken, creŽer comfortabele zithoeken, zorg voor sfeervolle verlichting, voeg groen en bloemen toe en overweeg een buitenkeuken of barbecue. Laat je creativiteit de vrije loop en maak van je grote terras een plek waar je graag tijd doorbrengt met je dierbaren. Veel plezier met het creŽren van jouw eigen persoonlijke oase!

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo