Waarom je nu je zonnescherm moet vervangen

4 maart 2022 Bron: Bouw & Wonen
Waarom je nu je zonnescherm moet vervangen
Veel mensen hebben een zonnescherm in de achtertuin geďnstalleerd. Het maakt eigenlijk niet uit of het een elektrische variant is of dat je deze handmatig open moet schuiven, eens in de zoveel tijd heeft het wat onderhoud nodig. De kans is groot dat je je zonnescherm eens in de zoveel tijd grondig schoonmaakt met een sopje, maar het zonnescherm doek kan natuurlijk ook erg vaal worden door de zon. Na een aantal jaar is deze gewoon aan vervanging toe en kun je deze het beste rond het voorjaar vervangen. Waarom? Dat leggen we graag aan je uit.

De vraag is nog niet heel hoog

In het voorjaar hebben we nog niet heel veel uren zon gehad, dus de kans dat het zonnescherm uitgeklapt wordt is niet heel groot. We willen immers lekker genieten van de eerste zonnestralen en het is nog te koud om dan in de schaduw te zitten. Hierdoor is de vraag naar zonneschermdoeken nog niet erg hoog, waardoor je kunt profiteren van een snelle levertijd. Jouw zonnescherm is dan volledig geďnstalleerd op het moment dat je hem het meeste nodig hebt, namelijk in de zomer!

Kies de juiste kleur

Je kunt je traditionele zonnescherm doek vervangen voor doeken in allerlei kleuren. Had jij nog zo’n ouderwets doek met een knalgele kleur? Tijd om deze te vervangen voor een doek met een moderne uitstraling. Je kunt echt uit allerlei kleuren kiezen, maar selecteer er vooral een die goed bij het huis past en een neutrale kleur heeft. Zo heb je een zonnedoek die jarenlang meegaat en een opkikker geeft aan de uitstraling van je huis aan de buitenkant. Je kunt trouwens ook naadloze varianten vinden, welke bijdragen aan de strakke uitstraling van bijvoorbeeld je tuin.

Goedkope optie

Als de volledige constructie van je zonnescherm nog prima werkt en er goed uitziet, is er echt geen noodzaak om je volledige zonnescherm te vervangen. Je kunt dan enkel het doek vervangen voor een nieuwe variant. Het is namelijk een stuk goedkoper om een zonneschermdoek te vervangen in plaats van de volledige installatie. Scoor een goedkoop zonneschermdoek van goede kwaliteit en voorkom een hoop onnodige kosten. Zo kun je er weer jaren mee vooruit en ziet het totaalplaatje er zo goed als nieuw uit.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo