Terras en oprit

Een knap terras voor elke tuin!

Een knap terras voor elke tuin!
De zomer komt er weer aan, tijd dus om je tuinmeubelen van onder het stof te halen en je tuin terug op orde te zetten. Misschien heb je al een terras in je tuin? Dan weet je hoe fijn en vooral hoe praktisch dit kan zijn. Heb je nog geen terras in je tuin? Dan loont het absoluut de moeite om toch eens te overwegen om een terras te plaatsen. Een terras biedt namelijk een hoop voordelen en het is in de zomer bovendien hartstikke gezellig om vrienden te ontvangen op jouw terras. Lees snel verder voor onze beste terras-tips!

Het juiste materiaal kiezen

Er bestaan verschillende hout- en steensoorten die geschikt zijn om een terras aan te leggen. Afhankelijk van jouw persoonlijke smaak en van de grootte die jouw terras zal aannemen, zijn bepaalde materialen meer geschikt dan anderen. Wil je gaan voor een natuurlijke look? Dan is een houten terras misschien wel iets voor jou. Er bestaan verschillende houtsoorten die weerbestendig zijn en die ook in grote formaten bestaan waardoor ze zeer geschikt zijn om grote terrassen mee aan te leggen. Kies je liever voor een terras van steen? Er bestaan wel honderden verschillende soorten tegels en klinkers waarmee je een prachtig terras kan aanleggen. Of je voor een klassieke tegel of voor een speciale klinker kiest, is helemaal aan jou! Verder bestaan er ook een hele hoop verschillende materialen voor de afwerking van jouw terras. Denk je bijvoorbeeld aan een pergola terras als aanbouw ter afwerking van jouw terras? Dan kan je bijvoorbeeld voor een aluminium pergola kiezen. Zorg ervoor dat je materiaalkeuzes mooi bij elkaar passen zodat je terras een mooi geheel wordt.

Overdekte terrassen

Wanneer je opteert voor een overdekt terras, kan je in alle weersomstandigheden genieten van jouw gezellig plekje! Er bestaan heel wat verschillende manieren om terrasoverkapping te plaatsen. Je kan ervoor kiezen om een vast dak boven je terras te plaatsen. Een vast dak is stevig en goed bestendig tegen wind en regen, maar zorgt natuurlijk ook voor schaduw op zonnige dagen. Met een luifel kan je zelf kiezen wanneer je jouw afdak uitschuift of wanneer je liever geen schaduw creëert en je afdakje dus open laat. Heb je toch liever een volledig open terras? Dan volstaat een goede parasol op zonnige dagen natuurlijk ook.

Terrasverwarming

Met terrasverwarming kan je zelfs op koude winterdagen buiten vrienden ontvangen of gewoonweg van de frisse lucht genieten. Je kan kiezen of je vaste terrasverwarming installeert, of liever een losse terrasverwarmer die je kan verplaatsen en binnen kan opbergen wanneer je deze niet nodig hebt. Terrasverwarmers koop je in verschillende tuincentra en zijn een super investering als je ook op koude dagen graag buiten vertoeft!

Ook interessant