Tuin

Tuinafsluiting in strak verticaal designjasje

Tuinafsluiting in strak verticaal designjasje
Ontworpen als individuele profielen voor verticale gevelbekleding, was het Renson al van bij de eerste pennentrek duidelijk dat Linarte veel meer in z’n mars had. Vrijstaande wanden, een vaste wand onder een terrasoverkapping, tuinbanken en plantenbakken … het verticale design kan overal doorgetrokken worden voor een consequent totaalbeeld van een strak afgewerkte tuin. Ook in een tuinafsluiting.

“Een aantal jaar geleden vernieuwden we onze tuinafsluiting door een constructie van betonnen platen en palen in combinatie met horizontale houten planken,” klinkt het bij de eigenaars van deze woning, die vooral op zoek waren naar extra privacy rond het zwembad. “Al zagen we dat van in het begin al als een tijdelijke oplossing. Op termijn zouden we dan op zoek gaan naar een alternatief om daarvoor te plaatsen, met een warmere en strakkere uitstraling.”

Veelzijdigheid van Renson Linarte in de praktijk
En ook voor dat alternatief dacht men in de eerste plaats weer aan hout, maar dan niet in combinatie met andere materialen. “Dat de keuze uiteindelijk toch op aluminium viel, heeft te maken met de kleurvastheid en het feit dat dat onderhoudsvrij is. Dat de houtsoorten waar onze voorkeur naar uitging tropische houtsoorten waren, speelde daarin ook een belangrijke rol. Want omwille van de voor de hand liggende ecologische redenen zouden we ons nooit goed voelen bij die keuze.”

Onderhoudsvriendelijkheid stond dus bovenaan het verlanglijstje waarmee de bewoners bij Renson Ambassador Suncomfort kwamen aankloppen. “Maar,” zo herinnert zich ook zaakvoerder Koen Coffé: “ook duurzaamheid, een strak design en originaliteit speelden een rol in hun keuze voor Linarte. En niet te vergeten: de mogelijkheid om in de tuinafsluiting de verlichting voor de directe omgeving van het zwembad te kunnen verwerken.”

Veelzijdigheid van Renson Linarte in de praktijk
Linarte merkten we voor het eerst op via de facebookpagina van Suncomfort,” beamen de eigenaars. “Bovendien is op wandelafstand van onze woning een gevel met Linarte afgewerkt. Zo zagen we ook meteen in de praktijk welk een fraai beeld dit oplevert. Op Batibouw gingen we dan gericht op zoek naar meer informatie en daar zagen we op de stand van Renson voor het eerst ook de verschillende mogelijkheden van Linarte voorgesteld. Het was daar dat Koen al meteen met ons meedacht over de mogelijkheden voor onze tuinafsluiting, en dat konden we heel erg smaken.”

“De eerste vraag die ik kreeg was uiteraard of het überhaupt mogelijk was om een Linartewand tegen de bestaande tuinafsluiting te plaatsen,” herinnert Koen Coffé zich. “We bekeken samen hoe hoog de wand kon zijn om de garage van de buren zoveel mogelijk achter te verbergen, of er al dan niet een deur in verwerkt kon worden, kortom: we overliepen alle mogelijkheden …” Uiteindelijk leverde dat de eigenaars een gedetailleerd uitgewerkt plan op met ledverlichting en houten inserts in de Linarte wand geïntegreerd. Ook het voorstel om op een discrete manier een poortje te installeren tussen de omheining en de woning viel in goede aarde. De toegang valt vanaf het zwembad nauwelijks op en lijkt een verlengde van de afsluiting. Mooi meegenomen bleek dat de ingewerkte led-verlichting – die bedoeld was als sfeerverlichting – ook functioneel kan ingezet worden, omdat je zelf de lichtsterkte kan bepalen.

Veelzijdigheid van Renson Linarte in de praktijk
Op 2 dagen werd de hele tuinafsluiting afwerkt. Sindsdien kunnen de bewoners genieten van een echte upgrade van hun tuin. Dat ze tevreden zijn over het resultaat, daarover bestaat geen twijfel. Want intussen werd ook de nieuwe veranda afgewerkt met aluminium gevelbekleding in dezelfde RAL-kleur als de Linarte tuinafsluiting.

Meer info op: www.renson.net

Ook interessant