De 5 voordelen van een goede vloerisolatie

Bron: Bouw & Wonen
De 5 voordelen van een goede vloerisolatie
Herken je dat gevoel dat je ís nachts naar de wc moet en dat je beneden komt en op een koude vloer moet lopen? Dit is bloedirritant, zeker omdat je net zo lekker warm in bed lag. Om dit gevoel nooit meer te hebben en elk moment van de dag te kunnen genieten van een aangename vloertemperatuur, is het handig de vloer te isoleren. Het is comfortabeler, je bespaart geld en daarbij bereid je de woning ook nog eens goed voor op de toekomstige aardgasvrije omgeving. Om jou nog meer te overtuigen vertellen we je in dit artikel over de 5 voordelen van het hebben van een goede vloerisolatie.

1. Doei enge beestjes

Wanneer jij gebruik maakt van een goed geÔsoleerde vloer, heb je buiten een warmere vloer ook een drogere vloer. Dit zorgt voor minder verschillen voor wat luchtvochtigheid betreft. Dit voorkomt huisstofmijt en andere vieze, enge beestjes als pissebedden of muggen. Bovendien is het ook nog eens goed voor mensen met bijvoorbeeld reumaklachten.

2. Beter voor het klimaat

Doordat de vloer altijd warm is, hoef je in de winter minder gebruik te maken van de verwarming. En dit is natuurlijk goed nieuws voor de energierekening. Hierdoor houd je wat extra geld in de portemonnee en stoot je ook nog een minder CO2 uit. Daarnaast houdt een goed geÔsoleerde vloer in de zomer de hitte weg uit jouw woonkamer. Daardoor is er ook op snikhete dagen een aangename temperatuur in huis.

3. Een makkelijke ingreep

Het lijkt misschien veel werk, maar het aanbrengen van vloerisolatie is een fluitje van een cent. Je hoeft echt niet de hele woonkamer te verbouwen. Een gemiddeld bedrijf kan zoín klusje gemakkelijk in een halve dag oplossen. Al is dit natuurlijk altijd afhankelijk van de grootte van de vloer. Het is overigens het meest efficiŽnt om de onderzijde van de vloer te isoleren.

4. Een hogere waarde voor jouw woning

Heb jij een koopwoning? Dan kan het laten plaatsen van vloerisolatie de waarde van deze woning doen verhogen. De woning voldoet op deze manier namelijk aan de hogere eisen van de woningmarkt. Het is immers een luxe, waardoor ook de volgende bewoners kunnen genieten van een fijne, warme vloer.

5. Voorbereiden op aardgasvrij

Je hebt misschien ooit gehoord dat Nederland in 2050 aardgasvrij moet zijn. Daarbij is het streven om vanaf volgend jaar jaarlijks 200.000 woningen aardgasvrij te maken. Door het isoleren van de vloer heb je al minder gas nodig en draag je alvast je steentje bij. En je bent al helemaal lekker bezig als je ook gelijk je dak en muren laat isoleren.

Waar wacht je nog op?

Je hebt in dit artikel gelezen waarom het laten isoleren van de vloer zo goed is. Je zorgt ten eerste voor een betere leefomgeving voor jezelf. En dan ben je ook nog eens goed bezig voor het milieu. Wat dat betreft een typisch voorbeeld van een win-winsituatie. Waar wacht je eigenlijk nog op? Het is zo gepiept.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo