Isolatie

Waarom een goede dakisolatie zo belangrijk is

Waarom een goede dakisolatie zo belangrijk is
Het is tegenwoordig niet vreemd om tijdens een renovatie van je huis, je huis te laten isoleren. Als we aan het isoleren denken van een huis dan denken we niet gelijk als eerste aan het isoleren van een dak. Vaak zijn we sneller geneigd om alleen bepaalde muren en ramen te isoleren, maar dit is nog lang niet alles wat je kan doen om de perfecte isolatie in huis te krijgen. Je hebt namelijk ook nog het dak die je kan isoleren, hieronder vertellen we waarom een goede dakisolatie zo belangrijk is.

Waarom?

De voornaamste reden om je dak te laten isoleren is om energie te besparen, als je dak slecht geïsoleerd is komt er namelijk gemakkelijk warmte binnen in de zomer, maar in de winter verlies je juist een hoop warmte. Hierdoor moet je meer je verwarming stoken, wat een hoop extra kosten met zich mee brengt. Ook is het beter voor de vochtregulatie, je zult minder snel problemen hebben met vocht als je het dak goed laat isoleren. Meestal is het verstandig om dit niet zelf uit te voeren, maar door een dakdekker te laten doen zoals dakdekker arnhem of dakdekker gouda.

Waar kun je uit kiezen?

Als je hebt besloten om je dak te laten isoleren, dan kan dit gedaan worden met verschillende soorten materialen. Zo heb je glaswol, deze optie kiezen veel mensen omdat het effectief is en niet super duur. Ook heb je steenwol, deze is net wat beter ten opzichte van glaswol omdat het beter geluid isoleert. Verder heb je ook nog spuitisolatie, dit wordt vaak gebruikt voor moeilijk bereikbare plekken in het dak.

Hoe maak je de goede keuze?

Als je niet zo goed weet hoe je de juiste keuze moet maken qua materiaal, dan is het verstandig om naar een paar punten te kijken. Zo moet je weten of je een plat dak heb of een hellend dak, ook welk budget je hebt en hoe duurzaam je de dakisolatie wilt speelt een rol in de keuze.

Naast dat het verstandig is om je muren en ramen te laten isoleren, is het ook goed om je dak te laten isoleren. Dit zorgt er namelijk voor dat je energie kan besparen door beter warmte vast te houden in bijvoorbeeld de winter. Je kunt kiezen uit verschillende materialen, denk aan glaswol, steenwol en spuitisolatie. Je maakt een keuze gebaseerd op welk type dak je hebt, je budget en hoe duurzaam het dak moet.

Ook interessant