Verbouwen

Het belang van een regelmatige dakinspectie

Het belang van een regelmatige dakinspectie
Heb je het wel eens meegemaakt dat je lag te slapen en ineens druppels regenwater in je gezicht kreeg? Vervolgens moet je met pannetjes in de weer om het water wat door het dak komt, op te vangen. Daklekkages komen bij oudere huizen nog wel eens voor, maar kunnen worden voorkomen als je bijvoorbeeld door RT-Daken met regelmaat je dak laat inspecteren.

Redenen voor dakinspecties

Het dak van de woning is een zeer belangrijk element voor woongenot. Misschien heb je wel een dakterras of een prachtig rustiek dak waardoor je huis een prachtige uitstraling krijgt. Hoewel het een belangrijk onderdeel is voor het huis, wordt het in het onderhoud nog wel eens vergeten. Pas als er iets is, wordt er een dakdekker ingehuurd om reparaties uit te voeren. Dit kan heel wat kosten met zich meebrengen.

Goedkoper uit bij kleine problemen

Daarom is het beter om je mooie dak geregeld te laten inspecteren door een gerenommeerd bedrijf. Dit vergroot namelijk de levensduur van je dak aanzienlijk. Je kan je dak periodiek laten inspecteren en natuurlijk na een storm of ander onderhoud aan het huis. Door tijdig scheuren en andere problemen te repareren, ben je vaak goedkoper uit dan wanneer de problemen heel groot geworden zijn..

Dakinspectie door een dakdekker

Een dakinspectie laat je natuurlijk uitvoeren door een goede dakdekker in Den Bosch bijvoorbeeld of in jouw eigen woonplaats. Een professional kent namelijk ieder stukje van het dak en zal daarom problemen snel opmerken. Uiteraard laat je kleine reparaties meteen aan de professionals over, al gaat dat natuurlijk altijd in overleg.

Periodiek en incidenteel

Naast een periodieke inspectie – bijvoorbeeld twee keer per jaar – kun je altijd een extra inspectie aan het dak inlassen als er iets anders met het dak is gebeurd. Zo kan bijvoorbeeld door het aanbrengen van dakisolatie onbedoelde schade aan het dak zijn ontstaan. Een flinke storm, langdurige hitte en werkzaamheden waarbij werklui op je dak moesten lopen kunnen allemaal schade aan het dak geven. Laat het daarom inspecteren, want bij lekkage ben je verder van huis.

Inspectie aan alle daken

Ieder dak kan aan een inspectie worden onderworpen door goede professionals. Het maakt dus niet uit of je een plat dak of een hellend dak hebt. Zelfs de dakbedekking (groen, dakpannen, riet) maakt niet uit. Goede dakbedekkers hebben kennis van alle dakbedekkingen en daken en weten dus precies waar ze op moeten letten als het gaat om het onderhoud van jouw dak.

Gratis inspectie

Wist je dat een dakinspectie in veel gevallen gratis wordt uitgevoerd? Pas als er onderhoud nodig is, zal de dakdekker een prijsopgave geven. Is er niets aan de hand, dan kost de inspectie helemaal niets. Dat is dus een extra reden om een jaarlijkse inspectie aan het dak door bijvoorbeeld RT-Daken niet uit te stellen. Met een regelmatige dakinspectie bespaar je namelijk geld en weet je dat je dak jaar in jaar uit in topconditie blijft. Dat woont toch wel zo zorgeloos en gebruik je de pannen om lekker in te koken.

Ook interessant