Terras en oprit

De 3 grote voordelen van een houten vlonder

De 3 grote voordelen van een houten vlonder
Het heerlijke zomerweer is aangebroken en we genieten maar al te graag van onze achtertuin. En of het nu gaat om een overheerlijke barbecue, een middagje vissen met vrienden of gewoon ouderwets zonnebaden met een koud biertje naast je, het liefst doen we dit op een fraaie vlonder. En dan natuurlijk eentje van hout. Buiten het nut van de houten vlonderplanken geeft het ook nog eens een fraaie look aan jouw tuin. In dit artikel gaan we hier dieper op in en vertellen we je over de 3 grote voordelen van een houten vlonder.

Hout, een natuurlijk materiaal

Een van de grootste voordelen van een houten vlonder is dat deze bijna altijd goed past bij de rest van uw tuin. Hout is namelijk een natuurlijk materiaal dat perfect aansluit bij al het groen wat in uw tijd groeit. Of je nu voor donker of juist heel licht hout kiest, je zult merken dat alle kleuren perfect bij de rest van de tuin passen. Het geeft net dat beetje extra aan de tuin en zorgt ervoor dat het een fraai geheel is.

Verschillende vormen en afmetingen

Een tweede voordeel van houten vlonderplanken is dat je ze in allerlei verschillende kleuren en maten kunt laten maken. Het maakt simpelweg niet uit om wat voor vorm vlonder het gaat, met hout is het allemaal mogelijk. Zo kun je er allerlei bochten en hoeken in maken. Dit is erg makkelijk te doen met hout als we dit bijvoorbeeld vergelijken met een vlonder van steen. Doordat hout nu eenmaal makkelijker op maat te zagen is, kun je er simpelweg een stuk meer kanten mee op.

Duurzaamheid

Als er iets is waar mensen tegenwoordig van smullen, dan zijn het wel spullen in huis die duurzaam zijn. Een voordeel van hout is dat het direct uit de natuur komt en dat het, indien je het goed verzorgd, jarenlang mee kan gaan. Dit laatste is overigens erg van belang, aangezien het goed bijhouden van hout nu eenmaal een voorwaarde van het gebruik is. Dit om houtrot en ernstige verkleuringen tegen te gaan.

Echter blijft het een natuurlijk product en is de kans op enige veranderingen van het hout niet tegen te gaan. Het is dan ook zeer aan te raden het geheel goed in de smeren met buitenbeits of bijvoorbeeld een laklaag. Dit spul zorgt ervoor dat de houten vlonderplanken een stuk beter beschermt zijn tegen alle soorten weersomstandigheden.

Jarenlang genieten van jouw vlonder

In dit artikel heb je gelezen over de 3 grootste voordelen van een houten vlonder. Buiten het vaak prachtige design en het feit dat het bij alle tuinen goed zal passen, denk je ook nog eens mee met het milieu. Als jij jarenlang wilt genieten van zo’n vlonder en hier plaats wilt nemen wanneer de temperaturen weer omhoog gaan, zorg dan dat je deze goed verzorgt. Grote kans dat jij jaar in jaar uit kunt genieten van deze fijne toevoeging aan de tuin.

Ook interessant