De voordelen van Composiet vlonderplanken in de tuin

30 januari 2020 Bron: Bouw & Wonen
De voordelen van Composiet vlonderplanken in de tuin
Twinson van Deceuninck
Bent u van plan om een vlonder aan te gaan leggen in uw tuin en bent u zich aan het oriŽnteren op de vlonderplanken gemaakt van het materiaal Composiet? Twijfelt u nog of u dit wel moet doen? Dan adviseren wij u om dit artikel goed te lezen. Composiet vlonderplanken hebben namelijk meerdere enorme voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld houten vlonderplanken. Welke dat precies zijn? Wij lichten er graag een aantal toe.

Geen splinters, minder glad en dus kindvriendelijk

Composiet is een soort bewerkt kunststof en is net zoals bijvoorbeeld de kunststof kozijnen glad afgewerkt en dus zijn ook de splinters verleden tijd. Het ontbreken van de mogelijkheid tot splinters maakt deze soort vlonderplanken direct kindvriendelijk in zijn of haar soort. Houten vlonderplanken willen namelijk nog wel eens een splinter loslaten en hoe vervelend is dit wanneer uw kinderen in de tuin aan het spelen zijn. Daarnaast zijn de Composiet vlonderplanken in de meeste gevallen behandeld zodat de gladheid van de planken binnen de perken blijft. Houten vlonderplanken hebben vaak geen behandeling gehad tegen gladheid.

Lijkt op hout, maar zonder de nadelen

Natuurlijk ziet u in de meeste gevallen echt wel het verschil tussen vlonderplanken van Composiet en van een bepaalde houtsoort. Maar toch hoeft dit niet altijd storend te zijn. De producenten van de verschillende soorten merken en planken zijn zich er namelijk van bewust dat de look van hout vaak wenselijk is. Om deze reden zijn deze planken vaak voorzien van een gladde zijde en een zijde met een houtlook profiel.

De voordelen van Composiet vlonderplanken in de tuin
Foto: tuinhoutdiscount.nl

Eenvoudige montage

In tegenstelling tot vlonderplanken van hout worden Composiet vlonderplanken eenvoudig gemonteerd met behulp van clips. Deze clips schroeft u vast op uw fundering en u klikt of schuift hier eenvoudig uw planken in. Wat wilt u nog meer?

Koop uw vlonderplanken altijd bij de expert!

Composiet staat erom bekend dat er veel soorten van slechte kwaliteit op de markt zijn. Om deze reden raden wij u dan ook altijd aan om Composiet te kopen bij de specialist. Goedkoop is vaak duurkoop en daarom is het zaak hier altijd genoeg aandacht aan te besteden. Van welke kwaliteit is het Composiet en is het te ďte goedkoopĒ. Een expert op het gebied van Composiet vlonderplanken is bijvoorbeeld Tuinhoutdiscount.nl. Zij bieden enkel Composiet van hoge kwaliteit van vooraanstaande merken zoals DuoWood, Eva-Last en Supradeck en zijn ook nog eens de goedkoopste van Nederland in deze merken. Een ťchte aanrader dus!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo