5x voordelen van de egaline gietvloer

Bron: Bouw & Wonen
5x voordelen van de egaline gietvloer
Sla twee vliegen in ťťn klap met de nieuwe trend: de egaline gietvloer. Deze eindvloer is al een aantal jaar heel populair binnen de vloerenbranche. De prachtige industriŽle vloer is opvallend mooi ťn opvallend recht. Je vloer wordt door het mengsel egaline namelijk direct geŽgaliseerd.

In de meeste huizen zie je houten vloeren. Grote kans dat jij die nu ook hebt. Nog wel. Want als je de huidige trends een beetje volgt ťn fan bent van een industriŽle look, dan is de kans groot dat je enthousiast wordt van deze strakke gietvloer.

De belangrijkste voordelen

Een egaline vloer als afwerkvloer is een slimme zet. Je scheve vloer wordt vlak gemaakt door het egaline mengels ťn je hebt direct je eindvloer geregeld. We noemen graag nog 5x redenen op waarom deze vloeren zo populair zijn:

 1. Diverse kleuren: de kleur van deze vloer kun je bepalen door het type pigmentpoeder. Zo kun je uit allerlei tinten en afwerkingen kiezen. Van industrieel zwart tot wit of juist een bruintint.
 2. Slijt- en krasvrij: wanneer je een extra coating aan laat brengen, is de egaline gietvloer slijt- en krasvrij. Prettig, want zo heb je geen paniek wanneer iets scherps op de vloer valt.
 3. Geschikt voor vloerverwarming: vloerverwarming is natuurlijk heel erg ideaal. Heerlijke warme voeten. En een verwarmde ruimte. Met een egaline gietvloer kun je de sleuven van de vloerverwarming goed dichtzetten.
 4. Kleurvast: heb je dat wel eens gehad, dat je vloer na een tijdje van kleur veranderde? Met deze vloer zal je dat niet meemaken. De vloer is namelijk bestand tegen UV-licht.
 5. Onderhoudsvriendelijk: de vloer is ideaal in onderhoud. Juist omdat de vloer geen naden heeft, verstoppen kruimels zich niet tussen voegen. Stofzuigen met een zachte borstel en regelmatig dweilen is voldoende. Gebruik bij het dweilen wel milde schoonmaakmiddelen.

Zie je de egaline gietvloer al helemaal voor je? Het bijkomend voordeel: de vloer is geschikt voor vrijwel iedere ruimte. Voor de woonkamer, voor de badkamer (met uitzondering van de douchecabine zelf) en voor in de keuken. Dit type vloer laten leggen (of beter gezegd: laten gieten) kost wel veel tijd en vraagt om expertise. Vloerenconcurrent heeft veel ervaring met het leggen van deze vloeren. Bespaar tijd en frustratie en kies voor uitbesteden.

Lees ook:

 • Bouw & Wonen Partners:
 • Recticel
 • Wienerberger
 • Credishop
 • Loxone
 • bouwinfo