Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Laat je spouwmuren versneld na-isoleren  

Laat je spouwmuren versneld na-isoleren
Minister Bart Tommelein isoleert een spouwmuur
De Vlaamse Confederatie Bouw en de Confederatie Bouw Isolatiebedrijven zijn verheugd met de oproep van de Vlaamse energieminister Bart Tommelein om spouwmuren versneld te laten na-isoleren. Want alhoewel de vraag dit jaar volgens cijfers van de minister enigszins afneemt, is op enkele jaren tijd een professioneel geschoold aanbod van gespecialiseerde aannemers tot stand gekomen. Deze bedrijven hebben intussen voldoende uitvoeringscapaciteit uitgebouwd om de spouwmuren te behandelen die nog niet zijn ge´soleerd.

Intussen werden in Vlaanderen 90 bedrijven gecertificeerd om na-isolatie uit te voeren. Zij hebben daartoe moeten verklaren dat zij werken conform de eisen van een bijzondere technische specificatie, de STS 71-1. Dit is niet zomaar een verklaring. Die wordt ook een of meer keer per jaar gecontroleerd. Deze gespecialiseerde bedrijven staan klaar om op een professionele manier de naar schatting 600.000 niet-ge´soleerde spouwmuren in Vlaanderen na te isoleren.

Bovendien werd binnen de Confederatie Bouw in 2010 een vereniging voor na-isolatiebedrijven opgericht, de Confederatie Bouw Isolatiebedrijven. Het gaat om een nog relatief jonge vereniging. De vereniging zorgt ervoor dat het vakmanschap op een hoog niveau blijft door de leden ervan bewust te maken dat kwaliteit in deze toepassingen zeer belangrijk is. Wanneer de bouwheer kiest voor een bij CBI aangesloten bedrijf, weet hij dat hij werkt met een bedrijf dat continu ge´nformeerd wordt over de nieuwste tendensen in de sector.

Voor de uitvoering van spouwmuurisolatie kan men kiezen uit drie productfamilies: minerale wol die onder druk wordt ingeblazen, geŰxpandeerde polystyreenkorrels die samen met een bindmiddel in de spouw worden geblazen en daar een stabiele massa vormen, en PUR-schuim dat wordt ge´njecteerd. Een professioneel na-isolatiebedrijf kan u best adviseren welk product en welke methode best bij uw woning past.
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
13 juni 2017
Nieuwsarchief:   

Meer verbouwnieuws

B&W Nieuwsarchief van   

 

Meer over Isolatie


Producten voor Isolatie


Gerelateerde artikelen


Video`s over Isolatie


Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba