Isolatie

Extra hoge premies voor het isoleren van huurwoningen

Extra hoge premies voor het isoleren van huurwoningen
Huurwoningen moeten steeds energiezuiniger worden. Dakisolatie is verplicht vanaf 2020 en ook hoogrendementsglas wordt vanaf dan verplicht gemaakt. Om verhuurders daarbij een handje te helpen, organiseert de Vlaamse overheid de sociale energie-efficiëntieprojecten. Dankzij die projecten krijgen verhuurders die hun woning verhuren aan bepaalde doelgroepen, een extra hoge premie voor investeringen in dakisolatie, hoogrendementsglas en/of spouwmuurisolatie.

Geen administratieve rompslomp

De premie wordt op voorhand toegekend, waardoor u als verhuurder dus een fors lagere factuur hoeft te betalen. Als extraatje, neemt een projectpromotor (de Energiesnoeiers) de administratieve rompslomp van u over. Die projectpromotor berekent voor u de investeringskost, vraagt de premie aan bij de netbeheerder, zoekt naar de best geschikte aannemer op vlak van prijs én kwaliteit, controleert de werken en trekt de premie af van de factuur. U als verhuurder, engageert zich om de huurprijs niet te verhogen omdat er energiebesparende werken worden uitgevoerd en om het huurcontract niet voortijdig op te zeggen.

Wie kan er gebruik van maken?

De verplichtingen gelden voor alle huurwoningen. En de netbeheerder geeft premies aan iedereen die investeert in een woning, of dat nu een eigendom is of een huurwoning. Verhuurders die een woning verhuren volgens bepaalde voorwaarden of aan bepaalde doelgroepen, hebben wel recht op een extraatje. Namelijk een extra hoge premie én de hulp van een projectpromotor. Dit is het geval als de huurprijs van de woning niet hoger is dan 462,74 EUR (of 512,74 EUR in bepaalde steden) of als de huurder behoort tot de zogenaamde prioritaire doelgroep. De projectpromotor helpt je graag uitzoeken of u in aanmerking komt.

Extra hoge premies voor het isoleren van huurwoningen

Meer weten?

Neem contact op met de projectpromotor in uw regio via de zoekmachine op www.energiesnoeiers.net. Doe dat zeker vóór u van start gaat met de werken. De projectpromotor zal nagaan of de woning en/of de huurder aan de voorwaarden voldoet en zet alles in gang. Meer informatie op www.energiesparen.be/sociale_energiepremies.

Extra hoge premies voor het isoleren van huurwoningen

Ook interessant