Tuin

Tuintips: De moestuin in juni

Tuintips: De moestuin in juni
In juni staan er nog verschillende zaken op het menu. En neem dat vooral letterlijk, want vanaf nu wordt de oogst van eigen geteelde groenten groter: nieuwe aardappelen, erwten, spinazie, sla, rabarber, asperges… Juni staat vooral in het teken van verzorgen en onderhouden: blijf onkruid wieden en schoffelen.

In de moestuin is een goede hygiëne van het grootste belang. Houd de moestuin schoon. In moestuinen waar naast groente ook veel onkruid groeit is de kans groot op de aantasting van de gewassen door aardrupsen, emelten, ritnaalden en ander klein gespuis.

Al deze plagen zijn insectenlarven. De larven leven in de grond en eten niet alleen wortels van onkruid, maar vooral ook die van pas uitgeplante groenteplantjes. Vooral sla, andijvie en ander bladgewassen vallen in de smaak.
De beste remedie is goed opletten na het uitplanten. Gaan er plantjes slap hangen, graaf die dan op en vang de larven. Voer ze aan de kippen – die zijn er dol op. In moestuinen die regelmatig worden schoongehouden, zullen de insectenlarven geen probleem zijn. Maar daar kunnen woelmuizen een ravage aanrichten.

Lees het complete artikel op Groen.net

Ook interessant