Vastgoed

Voorverkoopfase woonproject Eksterlaar Deurne gestart

Voorverkoopfase woonproject Eksterlaar Deurne gestart
Projectontwikkelaar Antvest start in samenwerking met Viares met de voorverkoopfase van hun woonproject “Eksterlaar Deurne” aan de nog nieuw aan te leggen en autoluwe Theo Van den Boschstraat in Deurne-Zuid. Dit kleinschalige woonproject, gelegen aan de rand van het nieuwe Eksterlaarpark en op een boogscheut van verschillende andere parken in de buurt, zal een charmante wijk van 33 wooneenheden vormen. De twaalf magnifieke eengezinswoningen en 21 sfeervolle één- en tweeslaapkamerappartementen zijn doordrongen van Scandinavische invloeden & hebben ruime terrassen en/of privatieve tuinen. Voor de liefhebbers worden er ook moestuintjes aangeplant. Verder zorgen de gemeenschappelijke, groene zone en een doodlopende, autoluwe straat ook voor gezellige ontmoetingspunten voor de residenten. Het project richt zich tot jonge gezinnen en investeerders. De start van de eigenlijke bouwwerken is voorzien vanaf januari 2017. De oplevering van het project staat gepland voor het najaar 2018.

Indeling Eksterlaar Deurne

Het woonproject Eksterlaar Deurne omvat in totaal 33 wooneenheden: 21 sfeervolle één- en tweeslaapkamerappartementen & twaalf magnifieke eengezinswoningen. Zeventien van de 21 appartementen liggen gespreid over twee gebouwen die recht tegenover elkaar liggen en waartussen zich de centrale, groene zone van het woonproject situeert. Deze appartementen bevinden zich ofwel op het gelijkvloers of op de eerste verdieping, en zijn elk voorzien van een leuke stadstuin of een mooi, ruim terras. De andere vier appartementen zijn aan de andere kant georiënteerd en kijken uit op de feeërieke moestuintjes. Daartussen bevinden zich de twaalf prachtige eengezinswoningen die elk een terras én een privatieve tuin hebben. De totale woonoppervlakte van deze woningen bedraagt 134 m² en omvat op het gelijkvloers een fraaie, open leefruimte en op de eerste verdieping drie slaapkamers waarvan één slaapkamer een zonnig terras heeft.

Naast de rustgevende, gemeenschappelijke groene zone loopt een autoluwe, doodlopende straat die vanuit de Van Hautelei wordt aangelegd. Samen met de moestuintjes vormen dit drie aangename ontmoetingsplaatsen voor de buurtbewoners waar kinderen ongehinderd en veilig kunnen spelen.
De jonge gezinnen kunnen hun (bak)fietsen makkelijk parkeren in twee grote, overdekte fietsenparkings. Zo zijn er zestig fietsenstallingen in het hoofdgebouw voorzien en veertig in een apart bijgebouw naast de moestuintjes. Daarnaast is er een ondergrondse parking met 46 autostaanplaatsen waaronder twee plaatsen voor mensen met een beperking.

Architectuur

Het ontwerp van Eksterlaar Deurne werd getekend door Architectuurgroep Jo Peeters. De unieke ligging van het project zorgde voor de aspiratie om een groen kader te schetsen en een charmante wijk te bouwen met Scandinavische invloeden en een ongedwongen sfeer. Door de ligging aan de rand van het Eksterlaarpark en de nabijheid van verschillende andere parken wou men de natuurbeleving ook doortrekken naar het project zelf. Zo zijn er een aantal ecologische aspecten in het project geïntegreerd waardoor de residenten in een aangename, groene omgeving vertoeven. De moestuintjes zijn hier een mooi voorbeeld van. Verder zijn ook alle wooneenheden voorzien van groene daken.

Voorverkoopfase woonproject Eksterlaar Deurne gestart

Interieur & beleving

Het concept van de natuurbeleving werd ook doorgetrokken naar het interieur. Scandinavische invloeden drukken hierbij hun stempel op de leefruimtes & de sfeer van de woningen en appartementen: de lichtinval dankzij de grote raampartijen, de binnenruimtes die een brug slaan met de buitenomgeving, het gebruik van duurzame materialen, en Scandinavisch design waaronder een strakke, open keuken. Tegelijkertijd zijn alle wooneenheden erg gemoedelijk, zijn ze voorzien van alle hedendaagse comfort, en is alles degelijk afgewerkt voor een optimale woonbeleving. Verder hebben ook alle woningen een laag E-peil.

Omgeving

Project Eksterlaar Deurne bevindt zich op een toplocatie aan de rand van het nieuw aan te leggen Eksterlaarpark, vlakbij verschillende andere parken waaronder het Boekenbergpark met zijn ecologische zwemvijver en speeltuin, het Te Boerlaarpark en het Provinciaal Domein Rivierenhof. Zo vertellen Jef Kegels en Marnik Verdonck, zaakvoerders van Antvest: “Deze wijk is ‘the place to live’ voor jonge gezinnen. Het betreft niet alleen een rustige omgeving maar er valt ook heel wat te beleven. Zo zijn er tijdens de zomermaanden in de verschillende parken tal van sportieve en culturele evenementen, en leuke eetgelegenheden waaronder het iconische café Exter. En sportfanaten kunnen veilig joggen door de straten en de parken of gaan zwemmen in het Arena-zwembad.”

Kostprijs, algemene info, contactgegevens en verkoop:

Vanaf € 125.500 kan men over een éénslaapkamerappartement beschikken (exclusief een autostaanplaats, BTW, registratie en notariskosten). Een tweeslaapkamerappartement is beschikbaar vanaf € 189.000 en een woning vanaf € 264.500. De autostaanplaatsen worden verkocht voor € 15.000 (exclusief BTW en notariskosten). De gemeenschappelijke kosten liggen door de kleinschaligheid van het project (slechts één lift bijvoorbeeld) beduidend lager dan in grotere projecten.

Meer info op: www.eksterlaar-deurne.be.

Ook interessant