Vastgoed

Voorverkoop 'Baron Joostens' in Zurenborgwijk gestart

Projectontwikkelaar Antvest start met de voorverkoopfase van hun stadsvernieuwingsproject “Baron Joostens” op de hoek van de Baron Joostensstraat 1, te Zurenborg. Het woonproject omvat 27 stijlvolle appartementen met privatieve terrassen, een gezellige gemeenschappelijke patio, twee commerciële units op het gelijkvloers en een ondergrondse parking met 24 autostaanplaatsen en zeventig fietsstallingen. In samenwerking met het architectenbureau Conix RDBM zal de momenteel leegstaande bouwkavel getransformeerd worden tot een magnifiek woonproject met internationale allure. Baron Joostens bevindt zich bovendien op een toplocatie aan de rand van de gemoedelijke Zurenborgwijk, en vlakbij de stad die makkelijk bereikbaar is dankzij het openbaar vervoer of met de fiets. Het project richt zich tot buurtbewoners, jonge starters, jonge gezinnen, expats, en investeerders. De start van de eigenlijke bouwwerken is voorzien vanaf augustus 2016. De oplevering van het project staat gepland voor begin 2018.

Indeling Baron Joostens

Het stadsvernieuwingsproject Baron Joostens zal binnenkort het uitzicht in de omgeving van de Baron Joostensstraat drastisch veranderen en de buurt verfraaien. Zo zal er binnenkort een magnifiek, breed hoekpand uit de grond rijzen dat zich over een oppervlakte van 2.220 m2 strekt, zes verdiepingen hoog telt, en zuid-west georiënteerd is. Baron Joostens omvat twee types appartementen: sfeervolle éénslaapkamerappartementen en tweeslaapkamerappartementen met een inpandig of mooi buitenterras. In totaal zijn er 27 appartementen* die qua interieur helemaal in lijn liggen met de jonge en trendy atmosfeer die eigen is aan de Zurenborgwijk. Alle leefruimtes geven uit op een gezellige binnenplaats van 52 m2 en de meeste wooneenheden genieten tevens van een indrukwekkend vergezicht over de omgeving. Naast het residentiële gedeelte bevinden er zich op het gelijkvloers ook twee commerciële units en onder het gebouw is er een parking waarin 24 wagens en zeventig fietsen gestationeerd kunnen worden.

Architectuur & Conix RDBM Architects

De Zurenborgwijk, gekend als ‘art nouveau’ buurt met eclectische bouwstijlen, heeft er binnenkort een prachtige residentie met internationale allure bij. Het ontwerp van Baron Joostens werd getekend door het gerenommeerde architectenbureau Conix RDBM. Met respect voor de architecturale elementen van de omliggende gebouwen en straten, werd gekozen voor een strak project dat naadloos opgaat in de omgeving en in de stijl van de aanliggende panden. Het Baron Joostens project wordt een toonbeeld van kwaliteitsvolle, tijdloze architectuur die zich inpast in zijn omgeving.

Voorverkoopfase Baron Joostens in Zurenborgwijk gestart

Interieur & beleving

Om de jonge en trendy sfeer van de Zurenborgwijk zo perfect mogelijk te weerspiegelen, liet men zich voor het interieur door het hoge noorden inspireren. In eerste instantie werd er een buitengewone zorg besteed aan de indeling van de 27 smaakvolle appartementen: zo zijn alle appartementen praktisch geconcipieerd en wordt iedere vierkante meter functioneel benut om op die manier het meest optimale effect te bekomen op het vlak van ruimtebeleving, alsook om maximaal comfort te creëren. Daarnaast baden ook alle ruimtes in het licht dankzij de zuid-west ligging en de vele en grote raampartijen.

Dezelfde denkwijze werd doorgetrokken in het gebruik van materialen en het eigenlijke interieur. De één- en tweeslaapkamerappartementen zijn strak en minimalistisch ingericht. Tegelijkertijd zijn de appartementen gezellig en warm dankzij het gebruik van houten plankenvloeren, witte muren, de overvloedige lichtinval en het Scandinavische design. Ook de combinatie van warme houttoetsen en een moderne, strakke en open keuken zorgt voor een immens gevoel van ruimte. Verder zijn alle appartementen van alle hedendaagse comfort voorzien, betreffen het energiezuinige woningen met een laag E-peil, en is alles degelijk afgewerkt. Door de vele en grote raampartijen slaat het ontwerp van de appartementen ook een brug met de omgeving.

Omgeving Baron Joostens

Baron Joostens bevindt zich vlakbij de stad en midden in het groen: aan de overkant van de residentie komt een gloednieuw park. Zo vertellen Jef Kegels en Marnik Verdonck, zaakvoerders van Antvest: “AG Vespa ontwikkelt (in samenwerking met BUUR en HOSPER) een mooie, groene en open ruimte rond het Kievitplein. Naast een fantastische parkbeleving en een leuke ontmoetingsplek voor de (buurt)bewoners gaat de aanplanting van bomen en perken ook elk seizoen voor een uniek uitzicht zorgen.” Naast het parkgegeven is de ligging ook strategisch interessant en vertoeven de bewoners in een bruisende woonomgeving. Zo vervolgen Jef Kegels en Marnik Verdonck: “Deze buurt, het economisch hart van Antwerpen en in volle ontwikkeling, trekt steeds meer jonge, ambitieuze en hippe mensen aan. Ook Antvest voelt zich hier thuis en heeft reeds tientallen appartementen in de omgeving ontwikkeld. Door de bijzondere ligging vlakbij het centrum, het Centraal Station en de uitvalswegen, voelen starters, jonge gezinnen, en expats zich aangetrokken tot deze buurt. Ook de vele restaurants, populaire cafés, culturele centra en de Zoo van Antwerpen, bieden een absolute meerwaarde. In combinatie met de historische Zurenborgwijk, waar altijd een gezellige ongedwongen sfeer heerst, maakt dit een ongeëvenaarde locatie om te wonen.”

Kostprijs, algemene info, contactgegevens en verkoop:

Vanaf € 127.500 kan men over een appartement beschikken (exclusief een autostaanplaats, BTW, registratie en notariskosten). In deze prijs is de volledige afwerking van het appartement ingerekend. Indien men als bewoner of investeerder additionele wensen heeft, kan dit geregeld worden op maat van de eigenaar. De autostaanplaatsen worden verkocht vanaf € 22.500 (exclusief BTW en notariskosten).

Ook interessant