Nieuwbouw

Custombuild start bouw 'Argo Navis' in Zurenborgwijk

Projectontwikkelaar Custombuild is gestart met de bouwwerken van hun stadsvernieuwingsproject “Argo Navis” in de Lange Van Ruusbroecstraat 45, 45 bis en 81 te Zurenborg. Het woonproject omvat vijftien appartementen met privatieve tuinen of ruime terrassen, een gemeenschappelijke tuin met een paviljoen waar twee kantoorruimtes ondergebracht zullen worden, en een afgesloten parkeerhal met 91 parkeerplaatsen. Argo Navis bevindt zich op een toplocatie dichtbij de gezellige en trendy Dageraadplaats, doch rustig gelegen in een woonbuurt en vlakbij de stad die makkelijk bereikbaar is dankzij het openbaar vervoer of met de Velo fietsen van de stad Antwerpen. Daarnaast hoeven bewoners van Argo Navis zich nooit zorgen te maken over een parkeerplaats in de buurt. Het project richt zich tot buurtbewoners, jonge starters, (jonge) gezinnen en senioren.

Aanvang & oplevering werken

Een stadsvernieuwingsproject zoals Argo Navis is vrij uitzonderlijk op Zurenborg. De residentie zal gebouwd worden op een terrein dat momenteel als een kankerplek gepercipieerd wordt, en waar sluikstorten en het verhandelen van drugs legio is. De ontwikkeling van Argo Navis zal het uitzicht dus drastisch veranderen en zal de buurt ten goede komen. De aannemer is reeds gestart met de afbraak van de oude garageboxen. Vervolgens zal de afgesloten parkeerhal volledig gerenoveerd worden. In een laatste voorbereidende fase wordt de bouw van het tuinpaviljoen gerealiseerd. De start van de eigenlijke bouwwerken is voorzien vanaf februari/maart 2016. De oplevering van het project staat gepland voor juni 2017.

Indeling Argo Navis

De naam Argo Navis, alias ‘schip Argo’, verwijst zowel naar een sterrenbeeld – zoals vele straten rond de Dageraadplaats aan een sterrenbeeld refereren – alsook naar ‘het schip van Jason en de Argonauten’ dat in de Griekse cultuur symbool stond voor het archetypische schip dat een zondvloed doorstaat, vergelijkbaar met de ark van Noach.

Argo Navis bestaat uit vijf gebouwen waarvan drie woonpanden, een tuinpaviljoen en een parkeerhal.

De drie woonpanden bestaan uit vijftien appartementen waaronder twaalf één-, twee-, en drieslaapkamerappartementen en drie duplex dakappartementen die allemaal over een ruim terras en/of privatieve tuin beschikken. De drie woonpanden omvatten elk vier verdiepingen die met een lift bereikbaar zijn, en ook perfect toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers.

Op nummer 45 wordt een mooie, gemeenschappelijke tuin aangelegd met een omvang van 125 m2 die in aanzien voor een kleine parkbeleving zorgt. Op het einde van deze groene oase van rust bevindt zich een eigentijds tuinpaviljoen waarin twee kantoren worden ondergebracht, en daarachter situeert zich, volledig uit het zicht, de afgesloten parkeerhal waarin 91 wagens gestationeerd kunnen worden. In de kelder van de residentie zijn er ook bergingen beschikbaar om fietsen te stallen.

Custombuild start bouw Argo Navis in Zurenborgwijk

Vanaf € 117.500 kan men over een appartement bij Argo Navis beschikken (exclusief een parkeerplaats, BTW, registratie en notariskosten). In deze prijs is de volledige afwerking van het appartement ingerekend. Indien men als bewoner of investeerder additionele wensen heeft, kan dit geregeld worden op maat van de eigenaar. Dit geldt tevens voor het ‘Assisted Living’ concept waarbij bewoners discrete infrastructurele voorzieningen kunnen laten voorzien waardoor men ook bij het ouder worden nog perfect woonachtig kan blijven in de residentie, en beroep kan doen op bijkomende diensten zoals thuisverpleging, maaltijdenservice, kapper, strijkdienst e.a..

Vanaf € 27.500 beschikt men over een parkeerplaats (exclusief BTW en notariskosten). De verhuurprijs voor een staanplaats bedraagt € 100 per maand.

Duurzame architectuur

De Zurenborgwijk, gekend als ‘art nouveau’ buurt met eclectische bouwstijlen, heeft er binnenkort een magnifieke residentie bij. Zo tekende het architectenbureau ‘HUB Architecten’ voor Argo Navis een ontwerp uit waarin zowel minimalistische toetsen als klassieke elementen (kroonlijsten, erkers,…) werden opgenomen waardoor het geheel stijlvol, fris en hedendaags oogt.

Er werd ook veel aandacht besteed aan de inrichting van de appartementen. Belangrijk voor Custombuild was dat deze voorzien zijn van alle hedendaagse comfort en alles perfect afgewerkt is conform de standaarden van morgen zodat de woning voor lange tijd als zeer modern en eigentijds ervaren wordt.

Custombuild is al verschillende jaren bezig met hun ‘Concept Living’ filosofie waarbij projecten gerealiseerd worden die kwalitatief wonen in perfecte symbiose laten samengaan met alle andere belangrijke levensaspecten zoals privacy, sociale contacten, ontspanning, genieten, beweging, werk, cultuur en natuur. Custombuild creëert telkens een leefomgeving waarbij al die facetten harmonieus samenvallen.

Milieuvriendelijk

Het concept van het woonproject is zeer milieuvriendelijk en reflecteert de groene gedachte die Custombuild zo belangrijk acht. “Zo gebruiken we steeds meer nieuwe, betere en milieuvriendelijkere bouwmaterialen. Ook op energetisch vlak kijken we vooruit. Zo zal er een gigantisch groendak met een omvang van 1.500 m2 gerealiseerd worden. Daarnaast vestigen we onze aandacht uiteraard ook op vooruitstrevende verluchtingstechnieken, zuinige verwarming, perfecte isolatie e.a. om onze duurzaamheidsvisie zo veel mogelijk in onze projecten te realiseren”, aldus Philippe Lambregts van Custombuild.

Beleving & omgeving Argo Navis

De bewoners van residentie Argo Navis vertoeven in een uiterst aangename woonomgeving. Het betreft een rustige locatie te midden van een bruisende buurt met restaurants en cafés waar een warme, ongedwongen sfeer hangt. Zurenborg is bovendien makkelijk bereikbaar, en ligt dichtbij het centrum van Antwerpen. Het Centraal Station situeert zich aan de noordzijde van de residentie waardoor men ook moeiteloos naar andere steden kan reizen. Niet alleen de buurt charmeert de ‘Argonauten’ maar ook het concept van Argo Navis is zodanig bedacht dat menig bewoner zich thuis voelt, zowel in de eigen woning als in heel de residentie. Zo creëert de gemeenschappelijke tuin een aangename, groene omgeving waar buren elkaar kunnen leren kennen en leuke dingen samen kunnen doen zoals een BBQ, een kubbs toernooi e.a.. Ook de ruime hal die als steegje is opgevat, is een leuke ontmoetingsplaats waar de laatste weetjes uitgewisseld kunnen worden.

Meer info op: www.argonavis.be

Ook interessant