Nieuwbouw

Nieuw woonproject in de Peter Benoitstraat in Antwerpen

In juni 2015 kocht Cores Development 8 gebouwen in de Harmoniewijk, een site met een grootte van bijna 18.000 m². In een eerste fase van de herontwikkeling wordt het bestaande kantoorgebouw in de Peter Benoitstraat vervangen door een nieuwbouw met 26 appartementen. Dit najaar wordt gestart met de afbraak van het bestaande gebouw. De oplevering van de nieuwe appartementen is midden 2018 voorzien.

Crelan-site: 8 gebouwen in de Harmoniewijk

In juni 2015 ondertekenden projectontwikkelaar CORES Development en Crelan een overeenkomst voor de aankoop van een site van bijna 18.000 m² met 8 gebouwen (5 kantoorgebouwen, een magazijn en 2 huizen). De 5 kantoorgebouwen zijn gelegen tussen Mechelsesteenweg, Van Schoonbekestraat en Peter Benoitstraat. Het magazijn en de 2 huizen bevinden zich in de Harmoniestraat van de coöperatieve bank Crelan. Eén van de gebouwen, de stadsvilla aan de Mechelsesteenweg, is ondertussen het hoofdkantoor van CORES Development geworden, maar de rest van de site zal in verschillende fasen herontwikkeld worden.

“De laatste jaren kende de buurt rond de Mechelsesteenweg een heropbloei. Er kwamen nieuwe kantoren, designwinkels en het Harmoniepark werd heraangelegd. De ontwikkeling van de Crelan-site, met als eerste stap het woonproject 23 Peter Benoit, zal deze opbloei zeker nog versnellen”, zegt Peter Leyssens, managing partner van CORES Development.

Nieuw woonproject in de Peter Benoitstraat in Antwerpen

23 Peter Benoit

Het woonproject ‘23 Peter Benoit’ is het eerste onderdeel in de herontwikkeling van de Crelan-site. Het bestaande kantoorgebouw in de Peter Benoitstraat wordt vervangen door een nieuwbouw van 26 appartementen. Het hedendaagse ontwerp van SVR Architects past in het straatbeeld van de wijk. De gebruikte materialen (metselwerk, betonnen elementen en een natuurstenen plint) en de vormentaal (met erkers en deels inpandige terrassen) refereren naar de gevels van de woningen die typerend zijn voor deze buurt. De gelijkvloerse verdieping wordt 70 cm boven het straatniveau gebouwd om de bewoners de nodige privacy te garanderen.

De 26 eigentijdse nieuwbouwappartementen van ‘23 Peter Benoit’ hebben zuidelijk georiënteerde terrassen en beschikken over 1, 2 of 3 slaapkamers. De woonoppervlakte varieert van 60 m² tot 135 m² en de appartementen op de bovenste verdieping hebben een terrasoppervlakte van bijna 50m². Alle appartementen zijn voorzien van eigentijds comfort en kunnen, dankzij onder meer een doorgedreven dak- en gevelisolatie, hoogrendementsglas en een zuinig verwarmingssysteem, ook een gunstig EPC-rapport voorleggen.

Harmoniewijk

Het woonproject ’23 Peter Benoit’ is gelegen in een kwalitatieve parkomgeving met parken. Het Albertpark en het Harmoniepark liggen vlakbij. Daarnaast is er een gevarieerd cultureel aanbod in de buurt en tal van scholen zijn te vinden op wandelafstand.

Door de vlotte ontsluiting naar de E19, de Antwerpse Ring en Singel en de nabijheid van openbaar vervoer is ook de goede bereikbaarheid een belangrijk pluspunt. De ondergrondse parking biedt plaats aan 33 wagens en er is een ruime fietsenstalling voorzien. Dus ook geen parkeerproblemen of zoeken naar oplossingen om fietsen veilig weg te zetten.

Nieuw woonproject in de Peter Benoitstraat in Antwerpen

De 1-slaapkamerappartementen zijn te koop vanaf € 149.500, 2-slaapkamerappartementen vanaf € 229.500 en 3-slaapkamerappartementen ten slotte vanaf € 259.500. Deze verkoopprijzen zijn exclusief btw en registratie- en notariskosten.

Planning werken

De afbraakwerken van het bestaande gebouw zullen ten laatste starten in september 2016. Er wordt naar gestreefd om al in de vakantieperiode van juli en augustus te starten en zo de hinder voor het verkeer in de buurt tot een minimum te beperken. Deze afbraakwerken zullen ongeveer 3 maanden in beslag nemen. Dat betekent dat de nieuwbouwwerken in het najaar van 2016 van start zullen gaan. De oplevering van het nieuwe gebouw is midden 2018 gepland.

Ook interessant