Woonproject 'Beukenhof' in Oostduinkerke in de verkoop

  BE   29 juni 2016 Bron: Skyline Europe
Vulpia Vlaanderen en Skyline Europe kondigen de voorverkoopfase aan van het woonproject “Beukenhof” in de Aloïs Boudrystraat 10 in het centrum van Oostduinkerke. Beukenhof is een prachtig resort bestaande uit 99 moderne assistentiewoningen. Gelegen in een idyllisch, groen kader moet het woonproject niet onderdoen voor een vijfsterrenhotel met onder meer een professionele dienstverlening 24/7, een verfijnde keuken en een binnenzwembad met uitgebreide wellness. Uiteraard zijn ook alle specifieke faciliteiten voor senioren aanwezig. Om alle basisbehoeften te vervullen staat een woon- en zorgassistent dag en nacht voor hen klaar. Kortom, een uitgelezen plek voor actieve senioren die zorgeloos van hun oude dag willen genieten aan de Belgische kust. In het najaar van dit jaar vangen de voorbereidende werken aan en in augustus 2018 voorziet men de oplevering van het project. Beukenhof zal uitgebaat worden door Vulpia Vlaanderen vzw, de opdrachtgever van dit woonproject.

Indeling Beukenhof

Start voorverkoopfase woonproject Beukenhof te OostduinkerkeHet woonproject Beukenhof bestaat uit 99 fraaie en moderne assistentiewoningen, verspreid over vier verdiepingen. Er zijn woningen met één of twee slaapkamers en ze zijn alle voorzien van een grote rolstoeltoegankelijke badkamer. Beukenhof biedt voor elk wat wils: doorzonwoningen met terrassen aan voor- en achterzijde, luxueuze penthouses met prachtige dakterrassen maar ook parkappartementen met mooie, privatieve tuinen. De assistentiewoningen zijn zo ontworpen dat ze maximaal uitkijken op het omliggende groen. Een leuk detail: er zijn ook enkele assistentiewoningen volgens een nieuwe woningtypologie met een private wintertuin. Bram Machtelinckx, projectverantwoordelijke van Beukenhof, omschrijft deze typologie als volgt: “Deze woningen bezitten afgesloten terrassen of wintertuinen die de leefruimte aanzienlijk vergroten. In tegenstelling tot open terrassen kunnen deze semi-buitenruimtes het hele jaar door benut worden en werken ze kostenbesparend omdat ze in de winter als extra buffer voor de koude fungeren en in de zomer voor de hitte.”

Het gebouw wordt omgeven door een mooi aangelegde parktuin die gekleurd wordt door bloemen en helmgras. Doorheen het park met oude beuken meandert een wandelpad dat uitmondt in een pittoresk vissershuisje dat dienst doet als ontmoetingsplek voor vrienden en familie.

Op de halfverzonken verdieping bevindt zich de wellness met zwembad, sauna, hamam en een fitness die zicht heeft op een lager gelegen deel van de tuin.

Faciliteiten

De exploitant van Beukenhof verzorgt voor elke bewoner diverse faciliteiten, zoals een poetshulp, strijkdienst, boodschappenservice en/of klusjesdienst. De bewoners kunnen zowel ’s morgens, ’s middags als ’s avonds in het stijlvolle restaurant met groot zonneterras terecht voor een geraffineerde maaltijd. Naast het verwarmd binnenzwembad & de spa faciliteiten (sauna en stoombad), kan iedereen terecht in de verschillende sport- en kinesitherapieruimtes voor lichaamsverzorging zoals manicure, pedicure, haarverzorging en massages. Kortom, Beukenhof is een plaats waar de bewoners op hun wenken bediend worden. Ook de woon- en zorgassistent staat dag en nacht klaar voor hen. Ze krijgen de zorg en hulp die ze zelf aangeven nodig te hebben terwijl ze geheel zelfstandig wonen.

Her en der in het gebouw kunnen de residenten gezellig samenkomen in de verschillende gezellig ingerichte zithoeken. Voor mensen die minder goed te been zijn is er een aangepaste infrastructuur voorzien met brede gangen en liften, zodat het volledige gebouw rolstoeltoegankelijk is.

Start voorverkoopfase woonproject Beukenhof te Oostduinkerke

Moderne architectuur & duurzaamheid

De één- en tweeslaapkamerappartementen ogen erg gezellig en huiselijk. Alle appartementen zijn van alle comfort voorzien, en zijn degelijk afgewerkt met duurzame materialen. De woningen zijn bovendien heel lumineus en zijn zodanig ontworpen dat het ruimtegevoel gemaximaliseerd wordt. Dankzij de ingenieuze schuifdeuren kunnen de slaap- en woonkamer in geen tijd omgetoverd worden tot één grote ruimte. De aangename terrassen versterken dit ruimtegevoel en bieden mooie zichten op het omringende groen. Zo vertelt architecte Marie-José Van Hee: “Door het plooien van het buitenschrijnwerk creëren we een richting die steeds maximaal naar de open groene zones en bezonning gericht wordt. Waar de unit in een binnenhoek van het gebouw ligt, wordt deze gedraaid om ook hier meer in de richting van de groenzones te kijken, weg van de binnenhoek. Het plooien van de gevel zorgt voor een verdieping van de terrassen die hierdoor een meer privatief karakter krijgen.”

Duurzaamheid wordt hoog in het vaandel gedragen en er wordt gebruik gemaakt van diverse lage-energietechieken met onder meer een regenwaterwinningssysteem, groene daken en een warmtepomp die aangesloten wordt op de vloerverwarming. Daardoor zijn alle appartementen energiezuinig en hebben ze een laag E-peil.

De omgeving

Flaneren op de dijk, een golfballetje slaan, of liever een heerlijk lange strandwandeling maken? Beukenhof bevindt zich op een ideale ligging in het centrum van het charmante Oostduinkerke. Gelegen op een boogscheut van Golf Ter Hille en de zee, maar ook dichtbij het centrum, met tal van leuke winkels en restaurants. Oostduinkerke is erg populair door zijn uitgestrekte stranden, weidse duinenlandschappen en prachtige natuurreservaten.

Slimme belegging

Een assistentiewoning in Beukenhof is een uniek totaalconcept door haar prachtige locatie, vijf sterren service en diverse faciliteiten, en kwaliteitsvolle zorgverlening. Daarom is het een slimme en veilige belegging vertelt Bram Machtelinckx, projectverantwoordelijke Beukenhof voor Skyline Europe: “Steeds meer senioren kiezen voor een leven aan de Belgische kust. De cijfers liegen er niet om: tegen 2030 zal het aantal 60-plussers in West-Vlaanderen met 48% zijn toegenomen. Het aantal 80-plussers zal maar liefst met 153 % stijgen. De vraag naar aangepaste woningen is nu al zeer groot en zal alleen maar stijgen. De assistentiewoningen van Beukenhof zijn erkend, dus investeerders betalen slechts 12% btw en zijn vrijgesteld van onroerende voorheffing.

Vanaf € 289.000 kan men een woning aankopen. Indien men als bewoner of investeerder additionele wensen heeft, kunnen deze volledig op maat van de eigenaar verzorgd worden.

Informatie & verkoop

De voorverkoopfase is gestart. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht bij het verkoopkantoor op de hoek van de Koninklijke Baan en de Professor Blanchardlaan in Koksijde (naast de kapel Ster Der Zee) of ze kunnen telefonisch contact opnemen op het nummer 058/33 26 00 of via e-mail: info@skylineeurope.eu.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo