Vastgoed

Woonproject 'Duinenzee' in De Panne in de verkoop

Woonproject `Duinenzee` in De Panne in de verkoop
Vulpia Vlaanderen vzw, toonaangevende service organisatie in de zorgsector, en Skyline Europe, residentiële projectontwikkelaar, starten met de voorverkoopfase van het woonproject “Duinenzee” in de Dynastielaan 42 in De Panne, de voormalige site van het vakantiecentrum van Dexia. Twee prestigieuze gebouwen met in totaal 103 assistentiewoningen zullen er worden opgetrokken te midden van duinen, strand en zee, naast “De Westhoek”, het grootste duinenreservaat van de Belgische kust. Alle bewoners kunnen genieten van een panoramisch zicht op zee en duinen.

Het is de eerste keer in België dat een woonzorgproject op een AAA-locatie gerealiseerd wordt. Als trendsetter wil Skyline Europe deze geheel vernieuwende ontwikkeling met andere projectontwikkelaars verder doorzetten in toekomstige zorgprojecten. Zo kunnen zowel actieve 60-plussers als minder actieve senioren maximaal van hun oude dag genieten. Naast de locatie heeft Duinenzee een luxueus aanbod van prachtige één- en tweeslaapkamerappartementen, uitgebreide wellness voorzieningen, een hoogstaande culinaire keuken, en een volledig uitgebouwd zorgcentrum inclusief apotheek en verzorgend personeel. Halverwege 2016 starten de bouwwerken en medio 2018 voorziet Skyline Europe de oplevering van het project. Duinenzee zal geëxploiteerd worden door Vulpia Vlaanderen vzw.

Architectuur

De ligging van Duinenzee is heel bijzonder. Zo vertelt Bram Machtelinckx van Skyline Europe: “De constructie van Duinenzee staat loodrecht op de zee georiënteerd waardoor álle bewoners zeezicht hebben. Daarnaast bevindt zich achteraan de gebouwen het grootste natuurreservaat van de Belgische kust waardoor het panorama langs alle kanten fenomenaal is. Dit zorgt voor een extra dimensie en een ultieme beleving voor de bewoners. Bovendien is het de eerste keer dat een projectontwikkelaar een woonzorgproject voor assistentiewoningen op een dermate unieke locatie realiseert. Skyline Europe wil deze trend doorzetten in toekomstige woonprojecten om senioren hun oude dag zo fantastisch mogelijk te laten beleven.”

De appartementen zijn allemaal uitgerust met de nieuwste technische accommodaties zodat het comfort en de veiligheid van de bewoners op alle vlakken gegarandeerd is. De architect van het woonproject is Pieter Popeye uit Oostduinkerke. Hij omschrijft Duinenzee als volgt: "De zanderige en glooiende duinenomgeving zet zich voort in de architectuur en in de materiaalkeuze van het gebouw. De gevels zijn opgetrokken met een ruwe en zandkleurige gevelsteen, onderbroken door witte betonschijven die het gevelritme en het aantal bouwlagen bepalen. Het oneffen ruwe gevelvlak contrasteert dan weer met het donkere, strakke aluminium buitenschrijnwerk. Verder wordt in het strakke, luxueuze interieur alle aandacht gevestigd op de adembenemende en unieke omgeving. Zo zorgen grote glaspartijen voor veel lichtinval en openheid. Ook duurzaamheid wordt hoog in het vaandel gedragen en wordt overal waar mogelijk geïmplementeerd: van groendaken tot regenwaterwinning.”

Woonproject `Duinenzee` in De Panne in de verkoop

Indeling & faciliteiten van Duinenzee

De toenemende vergrijzing indachtig, de gezonde zeelucht die altijd deugd doet en de alsmaar stijgende vraag naar luxueuze assistentiewoningen maakt van Duinenzee – met z’n AAA-locatie, magnifieke vergezichten en een top aanbod van luxe faciliteiten – het ideale resort voor zowel actieve als minder actieve senioren.
Duinenzee omvat twee gebouwen waarvan 103 assistentiewoningen in het ene gebouw (gespreid over tien verdiepingen) en zestig RVT kamers in het andere gebouw (gespreid over vier verdiepingen). Onder het complex bevinden er zich honderd ondergrondse staanplaatsen alsook fietsenstallingen met laadpunten voor elektrische fietsen.
De één- en tweeslaapkamerappartementen beschikken allemaal over een royaal terras en alle nodige luxe. De appartementen kunnen tot in het kleinste detail gepersonaliseerd worden volgens de levensstijl van de bewoners. Ook zijn alle appartementen rolstoeltoegankelijk. Bovendien is er zowel overdag als ’s nachts een zorgpermanentie en kunnen bewoners genieten van diverse faciliteiten dankzij de exploitant Vulpia Vlaanderen vzw:
  • Praktische hulpverlening: poetshulp, klusjesdienst, strijkhulp, boodschappendienst,…
  • Uitgebreide wellness mogelijkheden: kapper, manicure, pedicure, massagesalon, sauna,…
  • Een prachtige fitnessruimte om de conditie op peil te houden
In Duinenzee zijn er verschillende ontmoetingsplaatsen om medebewoners, vrienden en familie te treffen. Zo is er een apart restaurant met zeezicht, een bar, een leeshoek, een TV salon en een Grand Café. Beide restaurants hanteren een verschillende formule: één restaurant serveert dagschotels en het andere werkt volgens het ‘à la carte’ principe. Buiten kunnen de bewoners ook heerlijk vertoeven in de gemeenschappelijke tuin van 1,3 hectare met streekgebonden aanplanting die uitmondt in de duinen. Het natuurlijke duinenlandschap wordt hierbij in aanzien hersteld en voorzien van een passage naar het strand dat zich op minder dan 100 meter afstand bevindt. Rond de gebouwen wordt een ruim duinenterras aangelegd.

De omgeving

Duinenzee bevindt zich naast het private domein ’t Vissersdorp en het natuurreservaat De Westhoek. Ook op wandelafstand gelegen is het winkelcentrum. Daarnaast kunnen de bewoners vele andere leuke plaatsen in de regio verkennen: een culturele uitstap naar het museum van Paul Delvaux, de Leopold I Esplanade of het cultuurhuis De Scharbiellie, heerlijk dineren in restaurant ‘Le Fox’, met de kleinkinderen naar Plopsaland of Plopsaqua, gaan golfen in ‘Koksijde Golf ter Hille’,… Kortom, er zijn heel wat bezienswaardigheden in de buurt. Voor minder mobiele senioren is er de mogelijkheid om een privé shuttle bus te bestellen zodat mobiliteitsproblemen geen hinder vormen om de omgeving te verkennen. Daarnaast kan men natuurlijk ook altijd gewoon gezellig op het strand vertoeven!