Woonproject La Vigie te Koksijde in de verkoop

  BE   6 november 2014 Bron: jax
Woonproject La Vigie te Koksijde in de verkoop
Gisteren is de voorverkoopfase van het woonproject “La Vigie” in de Verdedigingslaan te Koksijde aangekondigd. 99 assistentiewoningen worden in vier paviljoenen opgetrokken rond de interbellum Villa “La Vigie”, een geklasseerd monument dat vanaf heden als gemeenschappelijke ruimte voor de bewoners zal fungeren. La Vigie heeft alle charmes van een luxe resort waarbij de bewoners onbezorgd van het leven kunnen genieten: van een leuke golfpartij tot gezellige gastronomische uitjes. Daarnaast zijn ook alle faciliteiten inzake ouderenzorg aanwezig. Kortom, ideaal voor zowel actieve 60-plussers als minder actieve senioren die zich voor hun oude dag zorgeloos aan de Belgische kust willen vestigen. Medio 2015 vangt men aan met de bouwwerken en in het voorjaar van 2017 voorziet men de oplevering van het project. La Vigie zal geëxploiteerd worden door Vulpia Vlaanderen vzw, de opdrachtgever van dit woonproject.

Architectuur & duurzaamheid

Gezien de historische waarde van de Villa La Vigie wordt dit monument in ere hersteld door een grondige renovatie in overleg met de dienst onroerend erfgoed van de Vlaamse Overheid. De assistentiewoningen krijgen een moderne en hedendaagse architecturale stijl. Typische materialen die hierbij gebruikt worden, zijn baksteen, hout en veel glas. Kortom, een amalgaam van natuurlijke elementen die een bouwstijl bewerkstelligen waarbij het vele glaswerk voor veel licht en openheid zorgt. In de binnenhuisinrichting wordt deze stijl doorgetrokken en domineert een luxueuze uitstraling met oog voor detail en een hoogstaande kwalitatieve afwerking. Alle ruimten van het woonproject La Vigie – van de ingang tot de Villa en de tuin – zullen bovendien volledig rolstoeltoegankelijk zijn.

Verder wordt duurzaamheid hoog in het vaandel gedragen bij het ontwerp van La Vigie. Zo zal men voor een lage ecologische voetafdruk en een lage energiefactuur zorgen via hoogrendementsketels op gas, een regenwaterrecuperatiesysteem implementeren en gebruik maken van groene daken. Voor wat betreft de isolatie en de ventilatie argumenteert Bram Machtelinckx, Projectverantwoordelijke van La Vigie bij Skyline Europe het volgende: “Als gevolg van een doordacht ontwerp qua oriëntatie en bezonning enerzijds en het gebruik van voldoende isolatie en moderne technologie anderzijds hebben alle assistentiewoningen een zeer laag energieverbruik van minder dan E60. Met het woonproject La Vigie zullen we dus beter presteren inzake energieverbruik dan de gangbare normen van vandaag.” Er zijn tevens fietsenstallingen voorzien met laadpunten voor elektrische fietsen. De architect van het woonproject is Pieter Popeye uit Oostduinkerke.

Woonproject La Vigie te Koksijde in de verkoop

Indeling & faciliteiten van La Vigie

Het woonproject La Vigie bestaat uit de Villa La Vigie dat als gemeenschappelijke ruimte voor de bewoners zal fungeren en uit 99 assistentiewoningen die in vier paviljoenen rondom de Villa worden opgetrokken.

Vulpia Vlaanderen vzw, de exploitant van La Vigie maakt het voor elke bewoner mogelijk om gebruik te maken van diverse faciliteiten. Zo zal de Villa La Vigie – naast haar functie als gemeenschappelijke ruimte waarbij het sociale aspect met medebewoners en bezoekers, alsook het evenementiële aspect zoals het bijwonen van activiteiten, erg belangrijk zijn – ook als brasserie dienst doen voor zowel bewoners als vrienden en familie. Zowel ’s morgens, ’s middags als ’s avonds kan men hier terecht voor een hoogstaande keuken met excellente wijnkaart.* Tevens zullen verschillende ruimten in het teken staan van recreatie en ontspanning, en kan men als bewoner ook gebruik maken van talrijke behandelingen zoals manicure, pedicure, haarverzorging, massages enzovoort. Bovendien is er ook een dokterspraktijk gehuisvest voor bewoners die medische noden hebben, en zijn er enkele administratieve ruimten voor de exploitant voorzien om het beheer van La Vigie in goede banen te leiden. De lobby fungeert als receptie en als infobalie. Zelfs nachtpermanentie is voorzien door de aanwezigheid van een conciërge. Kortom, 24/7 staan er mensen klaar voor de bewoners.

De assistentiewoningen zijn allemaal verbonden met de Villa waardoor het voor de bewoners erg makkelijk is om zich naar de gemeenschappelijke ruimte te begeven. Alle wooneenheden zijn uitgerust met één of twee slaapkamers en kunnen volledig aangepast worden conform het wooncomfort en de levensstijl voor ouderen en rolstoelgebruikers. Verder zijn er zowel luxueuze penthouses met grote terrassen als assistentiewoningen met een eigen tuin.

De gemeenschappelijke tuin bestaat deels uit een publiek en een privaat gedeelte, en zal aangelegd worden met inheemse bomen, planten en struiken. Deze tuin zal een grote meerwaarde bieden voor de bewoners en de bezoekers zodat het extra leuk vertoeven wordt in samenzijn met medebewoners en/of bezoekers in een mooie omgeving. De assistentiewoningen met privatieve tuinen worden samen met de gemeenschappelijke tuin onderhouden.

Vanaf een kleine € 200.000 kan men zich de trotse eigenaar noemen van een assistentiewoning inclusief de royale service verlening van de Villa. Indien men als bewoner of investeerder additionele wensen heeft, kan dit geregeld worden conform het ‘à la carte’ principe en kan alles volledig op maat van de eigenaar verzorgd worden.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo