Wout Maddens steekt eerste spade van Park 1302

  BE   4 juli 2014 Bron: Gemeente Kortrijk/Wout Maddens
Op maandag 30 juni heeft schepen Wout Maddens, in aanwezigheid van het samenwerkingsverband tussen projectontwikkelaar DCB en PSR, de eerste spade in de grond gestoken van PARK 1302 in Kortrijk. Het groene woonproject PARK 1302 bevindt zich op de voormalige Barco-site in een rustige woonwijk tussen de Vredelaan en de Theodoor Sevenslaan in Kortrijk.

Nathalie Bisschops, commercieel directeur van DCB: “De oude industriegrond van Barco past niet in een woonwijk. In de plaats verrijst een woonproject met een nieuw buurtpark en een gevarieerde mix van appartementen en woningen met tuin. Zowel de architectuur als het aanbod sluiten perfect aan bij de woonwijk. We hebben ervoor gezorgd dat er geen extra parkeeroverlast komt. PARK 1302 is een sociaal veilig en autoluw woonproject met slimme parkeeroplossingen en heel veel groenvoorzieningen. De autoluwe woonwijk is enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer. De klemtoon ligt op rust, leefbaarheid en groen.”

PARK 1302 heeft een erg gevarieerd aanbod. Architectenbureau Sum Projects ontwierp verschillende woningtypologieën: woningen met 3 of 5 slaapkamers, met een plat dak of een zadeldak, halfopen woningen, rijhuizen, woningen met inpandige garage en huizen met garageboxen. Elke woning heeft een riante, lichte leefruimte die uitkijkt op de privétuin. Naast deze grote privétuin, hebben bijna alle woningen ook een mooie voortuin. Op de zolder kan een 4e slaapkamer, een badkamer of een hobbyruimte ingericht worden. Bij de appartementen is er keuze uit types met 1, 2 of 3 slaapkamers. Elk appartement heeft een ruim terras met zicht op het park.

De sleutel-op-de-deur afwerking wordt naar wens van de kopers uitgevoerd en is in de prijs inbegrepen. De volledige buitenaanleg van de gemeenschappelijke groenzones wordt door de ontwikkelaar voorzien.

Wout Maddens steekt eerste spade van Park 1302

De woningen en appartementen hebben een gunstig E-peil. Duurzaam materiaalgebruik, hogerendementsbeglazing, slimme ventilatietechnieken (systeem D) en een condensatieketel garanderen een lagere energiefactuur. Nathalie Bisschops van DCB: “We vinden het erg belangrijk om energiezuinige woonprojecten te ontwikkelen. Dat is niet alleen goed voor de portefeuille van de toekomstige bewoner, maar voor ons allemaal. Zorgdragen voor het milieu en duurzaam ontwikkelen zijn een vanzelfsprekendheid geworden bij elk project. En die lijn trekken we door in heel het project. Verder voorzien we een rustige en veilige woonomgeving waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen en zorgeloos kunnen opgroeien. Een gezellige plek waar gezinnen in harmonie naast elkaar leven met veel aandacht voor openbaar groen. Het nieuwe buurtpark zal een grote meerwaarde voor de hele wijk betekenen.”

Park 1302 is een geslaagd voorbeeld van stadsinbreiding via de herbestemming van een oude industriële site. In onbruik geraakte industriële sites, zoals de voormalige Barcosite, kunnen na de nodige en op elkaar afgestemde maatregelen opnieuw een positieve economische, ecologische en maatschappelijke rol gaan vervullen. “Zorgvuldig ruimtegebruik wordt steeds belangrijker. Projectontwikkeling is meer en meer een kwestie van integraal denken”, aldus Johan Geeroms van PSR Brownfield Developers. De nieuwe straten van het project verwijzen naar de stichters van Barco. De 'Camiel Descampsstraat' voor de straat van de Goedendaglaan naar de Vredelaan, de 'Jozef Versavelstraat' voor de straat van de Theodoor Sevenslaan naar voornoemde Camiel Descampsstraat.
Voor de verkoop van het woonproject is gekozen om met plaatselijke makelaars te werken: Provimmo en Era Becue. Het project, dat uit 49 woningen en 81 appartementen over 2 residenties bestaat, zal in 3 fases aangeboden worden.

PARK 1302 verwijst naar het nieuwe buurtpark en de Guldensporenslag waarnaar de straten in de buurt genoemd zijn. Op deze manier wil de projectontwikkelaar het groene karakter van het project en de integratie met de buurt extra in de verf zetten. PARK 1302 is een geslaagd voorbeeld van stedelijk wonen met een hedendaags karakter.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo