Architectuur

B-Architecten ontwerpt nieuwe fuifzaal Kortrijk Weide

B-architecten is aangeduid als ontwerper voor de nieuwe fuifzaal op Kortrijk Weide. De realisatie van een nieuwe middelgrote fuifzaal werd in het Plan Nieuw Kortrijk als één van de topprioriteiten aangeduid. De ontwerpers B-architecten werden geselecteerd uit 5 kandidaten na een grondige evaluatie door een beoordelingscommissie. Hieruit bleek dat het ingediende visievoorstel van B-architecten het meest aansluit bij het ambitieniveau voor zowel de fuifzaal zelf, als voor Kortrijk Weide als nieuwe openbare plek in de stad, een plek van ontmoeting waarin de fuifzaal een belangrijke katalysator wordt.

B-Architecten ontwerpt nieuwe fuifzaal Kortrijk Weide

Naast de markante uitstraling van het gebouw is er veel aandacht geschonken aan het interieurconcept, waarbij het sculpturale dak en de talrijke linken zorgen voor transparantie, natuurlijk licht en interactie. Hierdoor overstijgt deze zaal de banaliteit van een rechthoekige doos. Deze aantrekkelijk ruimte kan dan ook ruimer ingezet worden dan louter voor fuiven. De zaal wordt uitermate geschikt voor meetings of events, waardoor men intensiever gebruik kan maken van de ruimte.

B-Architecten ontwerpt nieuwe fuifzaal Kortrijk WeideVoor de realisatie van de nieuwe fuifzaal ging men niet over één nacht ijs. Verenigingen, buurtbewoners en geïnteresseerden kregen meermaals de kans om hun wensen, twijfels en verwachtingen kenbaar te maken. De bouw start in het voorjaar 2015.

Ook interessant