Skyline Europe start bouw 'Ambassador Park' in Evere

  BE   4 juli 2014 Bron: jaxpr
Skyline Europe start bouw `Ambassador Park` in Evere
Projectontwikkelaar Skyline Europe is gestart met de bouwwerken van hun prestigieuze project ‘Ambassador Park’ te Evere. Het betreft een vernuftig en groen woonproject van maar liefst zeven appartementsgebouwen voorzien van 177 duurzame familie appartementen, vier commerciële ruimtes, 180 ondergrondse parkeerplaatsen, en diverse privatieve & gemeenschappelijke tuinen. Ambassador Park strekt zich uit over een totale oppervlakte van 8.501 m² en bevindt zich op een toplocatie, in het hart van Brussel en is toch rustig gelegen in de Goede Herderstraat 50 – 54, vlakbij de NAVO. Het project richt zich zowel tot investeerders als tot eigen bewoners i.e. buurtbewoners, jonge starters, (jonge) gezinnen en senioren.

Aanvang & oplevering

Ambassador Park zal gebouwd worden op de voormalige site van drukkerij Joh. Enschede. Dit oude fabrieksgebouw, gelegen te midden van een woonwijk, is een volledig verhard terrein en een gesloten ruimte zonder een streepje groen. De ontwikkeling van Ambassador Park zal dit uitzicht drastisch veranderen en zowel openheid als verscheidene groene kavels creëren die mooi zullen aansluiten op de omgeving.

Bouwfirma Van Loo Projects is momenteel bezig met het elimineren van asbest uit de gebouwen. Vanaf augustus tot half september zullen de gebouwen daarna volledig afgebroken worden. In een laatste voorbereidende fase zal men vervolgens met de sanering van de gronden beginnen. De start van de eigenlijke bouwwerken is voorzien vanaf begin 2015. De oplevering van het project staat gepland voor medio 2016.

Skyline Europe start bouw `Ambassador Park` in Evere

Indeling Ambassador Park

Ambassador Park bestaat uit zeven appartementsgebouwen van in totaal 177 duurzame familie appartementen. Het hoofdgebouw telt zeven bouwlagen en omvat 60 appartementen met één, twee of drie slaapkamers. Elk appartement beschikt over een ruim terras. Op de bovenste verdiepingen worden royale penthouses opgetrokken met twee of drie slaapkamers en een terras van circa 20 à 30 m2. Tussen de verschillende gebouwen worden mooie, groene tuinen aangelegd met een omvang van 1000 m2 die in hun aanzien voor een ware parkbeleving zorgen.

Vanaf € 175.000 kan men over een appartement bij het Ambassador Park beschikken (exclusief een parkeerplaats, BTW, registratie en notariskosten). In deze prijs is de volledige afwerking van het appartement ingerekend. Indien men als bewoner of investeerder additionele wensen heeft, kan dit geregeld worden op maat van de eigenaar.

Duurzame architectuur in een groene omgeving

Het architectenbureau Archi 2000, onder meer gekend voor de restauratie van de prachtige gebouwen A en B van Tour & Taxis, tekende een vrij strak architecturaal ontwerp uit voor Ambassador Park: tijdloze architectuur die hedendaags en stijlvol aanvoelt. Ook het specifieke gebruik van duurzame, superieure materialen, en lage-energietechnieken ligt in lijn met het ontwerp. Daarnaast hield men ook rekening met de juiste verhouding bebouwing versus groen zodat Ambassador Park mooi aansluit op de bestaande dimensie in de wijk en zich aldus mooi integreert.

Verder werd er ook veel aandacht besteed aan de inrichting van de appartementen. Belangrijk voor Skyline Europe was dat deze zo natuurlijk mogelijk zouden aanvoelen en aangepast zouden zijn conform de werk- en levensstijl van de bewoners. Zo ligt de nadruk op een aangename ruimtebeleving en een stijlvol interieur, en zorgen de grote raampartijen ervoor dat de appartementen in het licht baden.

Skyline Europe start bouw `Ambassador Park` in Evere

Milieuvriendelijk

Het concept van het woonproject ‘Ambassador Park’ is zeer milieuvriendelijk en reflecteert de groene gedachte die Skyline Europe zo belangrijk acht. “Voor Ambassador Park kozen we resoluut voor balansventilatie, een gesofisticeerd systeem met warmteterugwinning. Met dit systeem gaat er tot 80% minder energie verloren en dat merk je op de energiefactuur. Balansventilatie staat bekend als de meest effectieve manier van ventileren. Zowel ’s zomers als ’s winters behouden de appartementen een aangename temperatuur”, aldus Sales Manager Kris Langbeen van Skyline Europe.

Omgeving Ambassador Park

Skyline Europe investeert uitsluitend in unieke locaties. Ambassador Park is niet alleen zeer centraal gelegen – vlakbij de NAVO en met openbaar vervoer, winkels en horeca op wandelafstand – maar bevindt zich ook in een zeer rustige omgeving en vlak bij een park.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo