Nieuwbouw

Bouw woontoren KEA op Amsterdam Science Park gestart

Op het Amsterdam Science Park is de bouw van woontoren KEA gestart. In de 22 verdiepingen tellende woontoren komen 152 huurappartementen, die verhuurd zullen gaan worden in het vrije sector middensegment. KEA is door haar ontwikkelaars, Blauwhoed en Ymere, vanaf het schetsontwerp in co-makership ontwikkeld met afnemer van de appartementen Syntrus Achmea Real Estate & Finance, aannemer Waal en de gemeente Amsterdam. Klunder Architecten heeft de woontoren ontworpen.

De nieuwe woontoren is bedoeld voor de groeiende groep gebruikers van het Amsterdam Science Park en starters op de Amsterdamse woningmarkt. De betrokken partijen verwachten veel animo voor de appartementen. Eltjo Bouwman, directeur wonen bij Blauwhoed: “KEA heeft een prominente ligging binnen de ring A10 en komt tegemoet aan een grote vraag die we op de Amsterdamse woningmarkt signaleren: betaalbaar binnenstedelijk wonen in het vrije sector huursegment.”

Amsterdam Science Park is een inspirerende locatie waar wetenschappers en ondernemers elkaar ontmoeten en kennis met elkaar uitwisselen. Kennisinstellingen van wereldfaam en high tech topbedrijven vestigen zich in toenemende mate op het Science Park. Woontoren KEA zal de komende periode verrijzen aan de Carolina McGillavrylaan.

De appartementen in KEA hebben een gemiddelde oppervlakte van 68 m2, een hoog afwerkingsniveau, een buitenruimte en een panoramisch uitzicht over de stad Amsterdam. Desondanks zal het overgrote deel van de appartementen een aanvangshuur onder de € 1.000,- per maand hebben. De oplevering van KEA is gepland in 2016.

Woontoren KEA op Amsterdam Science Park

Ook interessant