Nieuwbouw

Blauwhoed start bouw eengezinswoningen op IJburg

Blauwhoed is op IJburg gestart met de bouw van de projecten Fregat fase 2 en Zuidwester fase 2. De bouw wordt gedaan door Slokker. De projecten tellen samen 14 eengezinswoningen en zijn onderdeel van het succesvolle plan ‘Land in Zicht’ op de kop van Haveneiland Oost. Alle woningen zijn verkocht en in co-creatie met de toekomstige bewoners op maat gemaakt, waardoor 14 verschillende woningen zijn ontstaan. Blauwhoed startte dit voorjaar al de bouw van 19 eengezinswoningen in Land in Zicht.

Drielaagse woningen met tuin en parkeerplaats

Fregat en Zuidwester fase 2 zijn het vervolg op hun gelijknamige voorgangers. Fregat fase 1 ging dit voorjaar in aanbouw, Zuidwester fase 1 werd al in 2012 opgeleverd. Beide projecten bestaan uit drielaagse eengezinswoningen met een tuin en een parkeerplaats op eigen terrein en zijn in een korte periode geheel verkocht.

blauwhoed - IJburg Fregat fase 2
Woningen van Fregat fase 2

Land in Zicht heeft zich de afgelopen jaren continu ontwikkeld

“Door de ontwikkeling van Land in Zicht in kleine stukjes op te pakken, konden we blijven inspelen op de vraag die er steeds was. Zo bleven we de afgelopen jaren continu ontwikkelen voor onze toekomstige kopers. Bovendien hebben we onze eerdere ervaring in Land in Zicht steeds gebruikt om de woningen zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen van de kopers.” – Jeroen Stins, ontwikkelingsmanager bij Blauwhoed

Blauwhoed ontwikkelt in Land in Zicht momenteel ook deelprojecten Zuidwester fase 3 (het vervolg op fase 2, met vergelijkbare woningen) en Beaufort (twee-onder-één-kapwoningen). Ook de bouw van deze nieuwste en laatste deelprojecten start naar verwachting nog dit jaar.

In totaal gaat Land in Zicht uit 127 woningen bestaan. Daarvan heeft Blauwhoed er de afgelopen jaren al 54 gerealiseerd. Daar komen er met de nu in aanbouw zijnde projecten, Fregat fase 1 en 2 en Zuidwester fase 2, nog eens 33 bij. De betrokken architect is Felix Claus Dick van Wageningen Architecten.

blauwhoed - IJburg Zuidwester fase 2
Woningen van Zuidwester fase 2

Kijk voor meer informatie over Land in Zicht en alle deelprojecten op www.mooistepuntvanijburg.nl.

Ook interessant