Architectuur

Balkons ontsnappen niet aan toenemende prestatie-eisen

Balkons ontsnappen niet aan toenemende prestatie-eisen
De infoavonden ‘Balkons & Borstweringen’ van NAV, de Vlaamse architectenorganisatie, mochten op flink wat belangstelling rekenen. Zo’n 500 architecten kwamen zich afgelopen maand informeren over de typologie, pathologie en aandachtspunten bij het construeren van balkons. Die grote interesse bij ontwerpers spruit voort uit de toenemende prestatie-eisen voor hedendaagse gebouwen, aldus NAV. Ook de opvatting en de detaillering van balkons ontsnappen niet aan deze evolutie. Om ontwerpers up-to-date te houden, zette de Vlaamse architectenorganisatie drie infosessies op het getouw.

Ing. Jörg Wijnants boog zich over de typologie van balkons. Van individuele balkons tot balkongalerijen, met of zonder afdichting … Telkens met aandacht voor de te respecteren aandachtspunten tijdens het ontwerp. Architect Joost Beke wees dan weer op de mogelijke schadegevallen aan balkons en borstweringen. Tot slot stelde ir.-architect Koen Willem concrete oplossingen voor van Aluform, CBR, FEBE, Plakabeton en Sika.

NAV verwelkomde in totaal 500 architecten op 3 november in Nazareth, op 18 november in Leuven en op 24 november in Antwerpen.

Ook interessant