Architectuur

Vitruvius Academy zet najaar in met EPB, ventilatie en verzekeringen

Vitruvius Academy zet najaar in met EPB, ventilatie en verzekeringen
Ook dit najaar kunnen architecten op Vitruvius Academy rekenen voor een ruim aanbod aan bijscholing. Het opleidingscentrum van NAV, de Vlaamse architectenorganisatie, speelt in op een rits hete hangijzers. Zo is vanaf 2016 de STS Ventilatie geïmplementeerd in de nieuwe EPB-regelgeving. Ook de verschillende soorten verzekeringen roepen nog flink wat vragen op bij architecten. Ontwerpers krijgen daarnaast de kans om zich verder te verdiepen in de EPB-software. Twee van de opleidingen zijn goedgekeurd door VEA voor de verplichte permanente vorming voor EPB-verslaggevers.

Management: Verzekeringen in de bouwsector
Grondige analyse van de aansprakelijkheid

Vitruvius Academy benadert de verplichte aansprakelijkheidsverzekering en de ABR-polis vanuit verschillende invalshoeken. Wat houden deze verzekeringen juist in? En wat na een schadegeval?
Architecten zijn uiteraard ook ondernemer. Hierdoor krijg je nog heel wat andere verzekeringen voor de kiezen. Tijdens deze cursus worden alle verzekeringsaspecten op een rij gezet.

Ma 14/09/2015 - Guislain, GENT
Wo 16/09/2015 - Brabanthal, LEUVEN

Prestatiegerichte aanpak van ventilatiesystemen voor woningen
STS Ventilatie als rode draad

Een ventilatiesysteem moet in eerste instantie voldoen aan de verwachtingen van de eindgebruiker, de bouwheer. Ing. Paul Van den Bossche overloopt de systeemprestaties waarmee architecten rekening moeten houden. Thema’s als akoestiek en luchtkwaliteit komen uitgebreid aan bod. Ook de regeling en het onderhoud van het ventilatiesysteem ontbreken niet.

Di 29/09/2015, di 06/10/2015 - CeDuBo, HEUSDEN-ZOLDER
Ma 05/10/2015, ma 12/10/2015 - Eandis, MECHELEN
Di 13/10/2015, ma 19/10/2015 - Omnia Schaubroeck, GENT

Deze opleiding is goedgekeurd door VEA voor de verplichte permanente vorming voor EPB-verslaggevers

Uitdiepen van EPB-software
Hernieuwbare energie en bouwknopen implementeren

Deze cursus gaat dieper in op twee specifieke thema’s binnen het EPB-verhaal. Ing. Sara Maeyninckx gaat na wanneer welke techniek mag toegepast worden en hoe deze hernieuwbare energie in de EPB-Altran-software geïmplementeerd mag worden.
Vervolgens onderzoekt arch. Saskia Gabriël hoe je bouwknopen op een praktische wijze kan analyseren en oplijsten, om ze vervolgens correct in te voeren in de EPB-software.

Di 10/11/2015 - Zebrastraat, GENT
Di 17/11/2015 - Technopolis, MECHELEN
Di 24/11/2015 - Intermotel, LUMMEN
Di 01/12/2015 - Kennedy Hotel, KORTRIJK
Deze opleiding is goedgekeurd door VEA voor de verplichte permanente vorming voor EPB-verslaggevers

Meer info en inschrijven: www.vitruviusacademy.be

Ook interessant