Architectuur

400 architecten voor cursus nieuwe EPB-software

400 architecten voor cursus nieuwe EPB-software
Op 1 januari 2014 schakelt het VEA over op een nieuwe EPB-software. Vitruvius Academy zorgde in het najaar van 2013 alvast voor de nodige voorbereiding met een driedaagse cursus voor architecten. Zij maakten in beperkte groepjes kennis met het nieuwe rekenprogramma. De opleiding lokte in totaal 400 belangstellenden.

De nieuwe EPB-software is verplicht voor het doorrekenen van projecten met een aanvraagdatum van de stedenbouwkundige vergunning of een meldingsdatum vanaf 1 januari 2014. Het wordt geen update, maar een volledig nieuw programma met meer mogelijkheden dan het huidige pakket.

Doel van de cursus was om architecten zo snel mogelijk vertrouwd te maken met deze software. Vitruvius Academy liet de lessen zo dicht mogelijk aansluiten bij de praktijk van de architect. De cursisten gingen zelf aan de slag en werkten de volledige EPB-berekening van een concreet project uit.

Het aantal deelnemers was beperkt tot 25 per sessie. Door de grote belangstelling organiseerde Vitruvius Academy 16 sessies op verschillende locaties in Vlaanderen. Goed voor 400 deelnemers. De organisatoren zijn zeer tevreden. “We gingen eind augustus van start met een reeks van zes sessies. De interesse bij architecten was echter zodanig groot, dat we daarna nog eens tien sessies ingelast hebben.”

Ook interessant