Architectuur

Van architect tot EPB-deskundige met de nieuwe software 3G

Van architect tot EPB-deskundige met de nieuwe software 3G
EPB-verslaggeving is een specialiteit op zich. Toch raakt de energieprestatieregelgeving onvermijdelijk verweven met de architectenpraktijk. Vitruvius Academy start daarom in 2014 een diepgaande opleiding. Gedurende tien lesmomenten worden architecten opgeleid tot EPB-deskundigen aan de hand van de nieuwe EPB-software 3G.

Een basiskennis van de EPB-regelgeving is een must voor elke architect. Maar wie streeft naar energetisch verantwoorde projecten, moet wat dieper in de materie duiken. Zo wordt geïntegreerd ontwerpen gemakkelijker en zijn pareltjes van energiezuinige projecten mogelijk. Tijdens deze cursus krijgen ontwerpers de knepen van de energieprestatieregelgeving aangeleerd via een combinatie van theorielessen en praktijkgerichte inoefening op de PC.

Niveau van ervaren energieverslaggever

De vervolmakingscursus omvat tien cursusdagen en behandelt de EPB-regelgeving vanaf nul. Tijdens iedere sessie wordt een nieuw thema aangesneden. Van de basis van de EPB-verslaggeving over transmissieverliezen tot niet-residentiële gebouwen. Uiteindelijk zal de opleiding de kennis van energie van de architect naar het niveau tillen van een ervaren energieverslaggever.

Voor deze cursus doet Vitruvius Academy beroep op architect Benny Craenhals, energieconsulent van de Vlaamse Architectenorganisatie NAV. Hij geeft tekst en uitleg bij de regelgeving en speelt in op de vragen van de groep.

Architecten die zich wensen te specialiseren in de energieprestatieregelgeving, kunnen de 10-delige opleiding volgen in de Zebrastraat in Gent, in ABIS in Leuven of in het Elewijt Center in Mechelen.

Meer info en inschrijven: www.vitruviusacademy.be

Ook interessant