Ventilatie

Cursus 'Ventilatie voor de architect'

De noodzaak aan ventilatie in woongebouwen is ondertussen gekend. Om architecten te ondersteunen in de implementatie en oplevering van diverse types ventilatiesystemen organiseert Vitruvius Academy de cursus ‘Ventilatie voor de architect’ met lesgever Paul Van den Bossche van het WTCB. De opleiding gaat door op 28 november in Mechelen, op 3 december in Gent en op 12 december in Heusden-Zolder.

Een ventilatiesysteem correct implementeren en maximaal laten renderen is niet steeds evident. Naast afstelling hebben ook het ontwerp en het latere onderhoud hier hun effect op. Architecten worden niet verondersteld detailberekeningen uit te voeren, maar een grondig nazicht tijdens de oplevering is wel nodig.

Voorschrijven en controleren

Hoe moet u een gepast systeem voorschrijven voor woongebouwen? En hoe kunt u dit systeem controleren op de goede werking? In deze cursus belicht Vitruvius Academy, het opleidingsorgaan van de Vlaamse Architectenorganisatie NAV, de essentiële parameters. Niet enkel de theorie, maar ook de praktische aanpak op de werf wordt behandeld. De lesgever is Paul Van den Bossche van de Afdeling ‘Klimaat, Installaties en Energieprestatie - Onderzoeksgroep Ventilatie’ van het WTCB.

Wie zich als architect wil versterken op het gebied van ventilatie, kan deze opleiding volgen op donderdag 28 november in Mechelen (N-Allo), op dinsdag 3 december in Gent (Archipel Business Center) of op donderdag 12 december in Heusden-Zolder (Centrum Duurzaam Bouwen).

Meer info: www.vitruviusacademy.be

Ook interessant