Bouw & Wonen Home | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook
 

Uitbreiding van de staalconstructie

Uitbreiding van de staalconstructie
De woning krijgt aan de achterzijde een grote dakoversteek. De basis van deze constructie is gemaakt van staal. De stalen balken zijn bevestigd aan het staal dat vorige week al op de muren was geplaatst. Omdat de achterzijde van de woning een schuin vlak wordt, zijn er ook diverse stalen balken uit het lood gemonteerd. De schuine helling is het best zichtbaar bij de verticale balken, maar ook de horizontale lange balk ligt zichtbaar schuin ten opzichte van de rest van de woning. De balken zijn een mooi geheel en het is nu goed zichtbaar dat hier een bijzondere woning wordt gebouwd.

In de onderstaande fotoserie ziet u de opbouw van de constructie.

stalen dakoversteek constructie
Eerst zijn er vier korte balken haaks op de eerder geplaatste stalen balken gemonteerd. Elke balk heeft een andere lengte, omdat uiteindelijk de achterzijde van de woning schuin zal lopen.

stalen dakoversteek constructie
Twee poutrelle liften houden de stalen constructie op de juiste hoogte. Straks kunnen de verticale balken worden geplaatst die het hele dak in de lucht zullen houden.

stalen dakoversteek constructie
De stenen zijmuur geeft beneden aan tot waar de living zal komen. De uitstekende balken vormen later het overdekt terras beneden en het dakterras boven.

stalen dakoversteek constructie
Zicht van boven op de nieuwe stalen constructie. Ook hier komen houten balken tussen het staal te liggen om de vloerplaten op te bevestigen.

stalen dakoversteek constructie
De poutrelle lift krijgt hulp van verschillende stempels.

stalen dakoversteek constructie
Een dubbele verticale kolom is geplaatst. Deze hoek van de woning staat volledig uit het lood. Uiteraard is dat de bedoeling van de architect.

stalen dakoversteek constructie
De balk is eerst op de juiste hoogte gebracht en met bouten vastgezet op een verlengd stuk beton van de keldermuur. Daarna is een bekisting geplaatst en is deze volgestort met beton. Hierdoor zal de constructie straks niet meer kunnen verzakken.

stalen dakoversteek constructie
Aan de andere zijde van de woning volstaat een enkele stalen balk. Ook deze balk staat bewust scheef en is op een verlengd deel van de eerder gemaakte onderschoeiing geplaatst.
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
Bron: Bouw & Wonen
Nieuwsarchief:   

Gerelateerde artikelen
Partners van De Verbouwing:

HansgroheRecticel InsulationGeberitVelbus DomoticaLevisSolatubeWienerberger

LevisSilestoneDektonDeceuninckBlumWagnerETS Europe

BorghEurorentSLV BelgiumInfrarood ExpertQuookerAluminco
© 2002 - 2023 Shift Networks bvba