Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Optimaal genieten op je balkon doe je zo

Optimaal genieten op je balkon doe je zo
Led Object
Het gemiddelde balkon is niet erg groot. De beperkte ruimte die je dan hebt, wil je natuurlijk zo goed mogelijk benutten. Voor een mooi resultaat wat aan jouw wensen voldoet zijn er tal van voorbeelden hoe je jouw balkon het beste kunt inrichten. We hebben voor jou een aantal fraaie exemplaren verzameld. Het voorjaar staat alweer bijna voor de deur, tijd om ideeën op te doen.

Een handig interieur

Optimaal genieten op je balkon doe je zo
apartmenttherapy
Voor de handige klussers onder ons bieden onderstaande foto’s inspiratie om zelf aan de slag te gaan. Gezellig met zijn tweeën ontbijten op een zomerse dag kan letterlijk in één handomdraai met een uitklapbare houten tafel en zitting. Populaire materialen voor balkonmeubels zijn: duurzaam teakhout, wicker, gevlochten rotan en bamboe. Ben je liever van het gemak, dan zijn kunststof meubels geschikt. Een trend voor balkonmeubels is de overeenstemming met de woonkamer, dat betekend dat de balkonmeubels ook prima binnen in huis kunnen staan.

De verticale tuin

In de meeste gevallen is een balkon de plaatsvervanger van de tuin. Om toch te genieten van een ‘groen’ balkon is een verticale tuin de ideale oplossing. Gebruik je buitenmuur, afscheiding of balustrade om een tuintje tegen aan te maken. Kies voor planten die niet te vaak water nodig hebben en makkelijk in het onderhoud zijn. Houdt er daarnaast rekening mee dat sommige planten meer zon nodig hebben dan andere, bepaal aan de hand van de zoninval op jouw balkon wat de meest geschikte planten zijn. Wanneer je langer van huis bent is een drainage druppelsysteem een handige oplossing om je planten in goede conditie te houden.

Optimaal genieten op je balkon doe je zo
Beeld: Decozilla

Geschikte zonwering

Heb je de volle zon op jouw balkon? Ideaal voor de verticale tuin, maar misschien wat minder fijn voor jezelf. Voor een aangename temperatuur op je balkon biedt zonwering de oplossing. Voor een balkon is het handig als de zonwering weinig van je ruimte wegneemt, hierdoor is een knikarmscherm de meest geschikte zonwering. Een knikarmscherm biedt vele mogelijkheden voor een balkon, bijvoorbeeld bevestiging aan het plafond. Daarnaast is de meeste zonwering ook aan de achterkant netjes afgewerkt zodat je vanuit de woonkamer niet tegen een lelijk zonnescherm aankijkt. Om een authentieke uitstraling te creeën en de buitenkant van je woning te verfraaien zijn markiezen een mooie oplossing. Het voordeel van een markies is dat er een doek zowel aan de boven- als zijkant van de zonwering zit zodat je optimaal kunt genieten in de schaduw en je uitzicht behouden blijft.

Optimaal genieten op je balkon doe je zo

Sfeervolle inrichting

Tot slot de aankleding. Met kussens, tapijten en verlichting maak je van een balkon jouw balkon, waar het overdag maar ook ‘s avonds gezellig is. Heb je een balkon met volop zon? Kies dan voor verlichting op zonne-energie zodat je na de aanschaf geen verdere kosten hebt aan verlichting op je balkon. Uiteraard kan je ook gaan voor de sfeer van kaarslicht, wel belangrijk om je kaarsen goed in de gaten te houden omdat de wind op een balkon nog wel eens onverwachts kan waaien.

Optimaal genieten op je balkon doe je zo
Beeld: Pinterest

Genoeg inspiratie en tips voor je balkon? Maak er wat moois van.
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
Bron: Bouw & Wonen
Nieuwsarchief:   

Meer Tuintips

B&W Nieuwsarchief van   

 

Gerelateerde artikelenHet weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
De Vlaamse Renovatiedag
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba