Tuin

Boekentip: Handboek voor de klimaattuin

Boekentip: Handboek voor de klimaattuin
Marc Verachtert en Bart Verelst schrijven het naslagwerk voor een veerkrachtige tuin in tijden van klimaatverandering. Temperaturen die te hoog zijn om nog van de tuin te kunnen genieten, extreme droogte, overvloedige regenval... Geen enkele tuineigenaar ontsnapt er vandaag nog aan. Met het Handboek voor de klimaattuin maak jij je tuin klimaatsterk onder begeleiding van ervaren tuinexperts.

Zo kom je te weten:
  • hoe je jouw tuin onder alle omstandigheden groen, gezond en gezellig maakt
  • hoe je de tuin kunt inzetten als natuurlijke airco om te hoge temperaturen in huis en tuin te voorkomen
  • hoe je gazon en tuinplanten sterk maakt tegen hittegolven, lange periodes van droogte en zelfs wateroverlast
  • hoe je regenwater tot bondgenoot maakt in tuinsfeer en -onderhoud
  • hoe je door de juiste inrichting van je eigen tuin meewerkt aan het terugdringen van ongewenste effecten van wereldwijde klimaatverandering.

Met zelfs kleine ingrepen boek je maximaal resultaat in eigen tuin en maak je een klimaatverschil in straat en buurt.

Laat je inspireren door de jarenlange research en ervaring van tuinjournalist en - architect Marc Verachtert en tuinbouwconsulent Bart Verelst, en houd je tuin groen, vitaal en fris!

Meer info en bestellen via deze link.

Boekentip: Handboek voor de klimaattuin

Auteurs Marc Verachtert en Bart Verelst

Marc Verachtert is tuinjournalist en -architect. Hij publiceert in o.a. Het Nieuwsblad, Het Belang van Limburg en tal van tuin- en lifestylemagazines. Samen met Gil Claes realiseert hij praktisch geïnspireerde tuinprogramma's voor divers tv-zenders.

Bart Verelst nam deel aan het tv-programma Het Goede Leven met Wim Lybaert. Hij is landbouwhistoricus, tuinbouwconsulent en groenredacteur voor diverse tuintijdschriften.

Ook interessant