Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Concretisering ecowijk De Kiem komt gestaag dichterbij  

Concretisering ecowijk De Kiem komt gestaag dichterbij
De grote belangstelling voor ecowijk De Kiem in het Arnhemse Schuytgraaf verrast aangenaam. De gemeente Arnhem wil in de nieuwbouwwijk een duurzame buurt realiseren, daartoe onderzoekt initiator DNA in de Bouw de ruimtelijke en financiële haalbaarheid voor circa 50 woningen. De concretisering van het project komt gestaag dichterbij.
In 3 maanden tijd hebben 10 bouwteams levensvatbare duurzame woningen ontworpen voor ‘het nieuwe Arnhem’ en hebben tientallen potentiële kopers zich aangemeld. Ze zijn op zoek naar bewonersparticipatie, samen ontwikkelen en samen leven in een ecologische buurt, belangrijke uitgangspunten van De Kiem. Op dinsdag 22 november vindt de tweede bewonersavond plaats.

Voor de tweede bewonersavond hebben de bouwteams hun ideeën en plannen verder uitgewerkt. Als eerste formele moment van bewonersparticipatie worden de deelnemers die avond actief betrokken bij de planvorming op wijkniveau; welke verwachtingen, wensen en ideeën hebben ze om de gezamenlijke buitenruimte vorm te geven? Daarnaast wordt kennis gedeeld rondom ecologisch wonen.

Concretisering ecowijk De Kiem komt gestaag dichterbij

Intentieovereenkomsten 50 woningen

Zodra er voldoende intentieovereenkomsten voor koop getekend zijn, kan een projectovereenkomst gesloten worden met de gemeente. Dit betreft in eerste instantie 50 woningen. Indien er veel belangstelling is voor ecowijk De Kiem, is de kans groot dat er meer woningen komen. De bouw start in 2018.

Bewoner praat mee over woning en wijk

In de ecowijk praat de toekomstige bewoner mee over ontwerp en realisatie van zijn eigen energieneutrale woning. Er is een verscheidenheid aan basisontwerpen en bij alle ontwerpen is er ruime keuze in functionaliteit, indeling en technische snufjes om een woning op maat te realiseren. Bewoners en bouwers concretiseren straks samen ook de stedenbouwkundige aanzet van de gemeente Arnhem, de eerste invulling is op de site al te zien.

Toetsingscommissie ecowijk De Kiem

De Kiem’s initiator DNA in de Bouw heeft een onafhankelijke toetsingscommissie ingesteld die bepaalt of de 10 ontwerpen voor de ecologische buurt aan alle eisen en voorwaarden voldoen en of de plannen ruimtelijk en financieel kloppen.

Tijdens de eerste presentatiedag gaf de toetsingscommissie de bouwteams tips en aanbevelingen om de plannen verder aan te scherpen. De commissie was onderbouwd kritisch en vooral vol lof over de ideeën en de uitwerkingen van de 10 teams. “In 2020 gaan we alle gebouwen in Nederland energieneutraal ontwikkelen. Bij ecowijk De Kiem zien we dat de plannen en kennis al ruimschoots aanwezig zijn,” aldus commissievoorzitter en DNA-bestuurslid Paul Buitenhek.

Tijdens de presentatie van de bouwteams aan de gemeente Arnhem waren de aanwezige ambtenaren onder de indruk van het niveau, de invulling en samenhang van de plannen.

Concretisering ecowijk De Kiem komt gestaag dichterbij
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
7 november 2016
Bron: DeJong&Verder
Nieuwsarchief:   

Meer bouwnieuws

B&W Nieuwsarchief van   

 

Gerelateerde artikelenHet weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
De Vlaamse Renovatiedag
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba